SDO verliest ruim van sterk Achilles

Afgelopen zaterdag stond voor SDO 1 de eerste competitiewedstrijd van 2018 op het programma. De ploeg speelde in Almelo tegen koploper Achilles 1. De Westerhaarders wisten dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden, maar misschien kon de ploeg stunten tegen de lijstaanvoerders.

Het eerste doelpunt van deze krachtmeting werd gescoord door een heer van SDO, 0-1. Daarna nam Achilles het heft in handen. De thuisploeg speelde sterk en was heel efficiënt. SDO kon hier zowel verdedigend als aanvallend weinig tegen over zetten. Zo sloeg de Almelose ploeg snel een groot gat. Halverwege de eerste helft stond het al 11-3. Ook in het restant van het eerste deel van de wedstrijd, konden de Oranjehemden geen vuist maken tegen het enorm hoge schotpercentage van de thuisploeg. De ruststand was veel zeggend, 17-5.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Achilles deelde de lakens uit en SDO was niet bij machte om het initiatief over te nemen. Zo kon de Almelose formatie uitlopen naar 24-7. De wedstrijd was natuurlijk al lang en breed beslist. Toch wist SDO in het slot van de wedstrijd nog een aantal doelpunten te maken. Einduitslag Achilles – SDO 32-12

Een pijnlijke nederlaag voor de SDO’ers. Toch zal de ploeg niet te lang bij de pakken neer moeten gaan zitten, want volgende week staat er een belangrijke wedstrijd op het programma in de strijd voor handhaving in de derde klasse. De ploeg van Jan Nijkamp zal het dan opnemen tegen de hekkensluiter, Blauw Zwart 1. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal ’n Dikken te Wierden om 19:45 uur.