TOP dieper in de problemen na opnieuw verlies

TOP kreeg in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar Rigtersbleek op bezoek. TOP bezet de laatste plaats met nul punten en Rigtersbleek staat één plaats hoger geklasseerd met drie punten. Voor TOP was dit een wedstrijd die gewonnen moest worden, om nog enige hoop te hebben om niet rechtstreeks te degraderen. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Metz.

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd en in de beginfase liep het scoreverloop ook gelijk op. TOP wist snel de openingstreffer te maken, maar kreeg niet de kans om een eerste gaatje te slaan, want Rigtersbleek reageerde direct. Om en om werd er gescoord tot 4-4, waarna TOP weer de voorsprong nam en nog eens twee opgelegde kansen miste om het verschil op twee te brengen. Rigtersbleek strafte dit af door weer een gelijke stand op het scorebord te zetten (5-5). Hierna verslapte men aan TOP-zijde. Rigtersbleek kwam op een 6-8 voorsprong en TOP moest voorkomen dat dit gat niet groter werd. Daar waar Rigtersbleek fases had waar het met scherp schoot, had TOP moeite om de doelpunten bij elkaar te sprokkelen. Rigtersbleek liep uit naar 9-13 en uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 9-14.

In de tweede helft moest het anders voor de Toppers om nog enige kans te hebben op een goed resultaat, maar TOP begon slap in het eerste deel van de tweede helft. Rigtersbleek breidde de voorsprong binnen vijf minuten uit naar 10-18. Enkele wissels werden bij TOP ingebracht en daarna ging het steeds iets beter lopen bij TOP. Verdedigend kreeg TOP Rigtersbleek beter onder controle, maar echt dichtbij komen lukte niet. Rigtersbleek scoorde op belangrijke momenten, zodat de voorsprong behouden bleef. Met tussenstanden als 14-20, 16-22 en 18-23 werd er uiteindelijk een einde aan de wedstrijd gemaakt met een stand van 20-24.

Komend weekeinde speelt TOP tegen MIA in Amersfoort. Aanvang 19:30.