13 tickets voor de regiofinale en 2 medailles voor turnsters Fysion

Afgelopen zaterdag stond geheel in het teken van de eerste plaatsingswedstrijd van de vierde divisie turnen. De wedstrijd werd in Almelo gehouden, georganiseerd door CGV Achilles WIL in de IISPA. Maar liefst 17 turnsters van Fysion namen deel aan deze wedstrijd. In de tweede ronde mochten de eerste vier turnsters beginnen, in baan 1: Sanne Hartkamp (pupil 1 D1, geboren 2008). In baan 2 onze jeugd 2 turnsters Silje Willigenburg, Malin Blaauwgeers en Zoë Schippers (2005).

Sanne turnde een goede wedstrijd zonder grote fouten en bleef op elk toestel in de top 10 met zelfs een eerste plaats op het toestel sprong. Van de 16 pupillen turnde Sanne zich naar een keurige 7e plaats en plaatst zich daarmee rechtstreeks voor de regiofinale. Bij de jeugdturnsters in baan 2 werd eveneens goed geturnd met vooral hoge vloerscores voor Malin en Zoë. Alle drie de turnsters hebben een leerzame wedstrijd gehad waarbij nog ruimte is voor uitbreiding voor de volgende wedstrijd. Silje (18e), Malin (13e) en Zoë (12e) plaatsen zich ook alle drie rechtstreeks voor de regiofinale.

In de volgende ronde was Fysion weer goed vertegenwoordigd met 3 instappers (geboren 2009) en 4 junior turnsters (geboortejaar 2004/2003). Bij de instappers werd voortreffelijk geturnd en ondanks dat deze meiden nog zo jong zijn lieten ze zien door eerdere wedstrijden al weer veel wedstrijdervaring te hebben. In een groot deelnemersveld van maar liefst 26 turnsters kwam Elise Roelofs als beste naar boven van alle instappers en mocht met een grote glimlach het goud in ontvangst nemen! Loes Nijendijk kwam net 0,5 te kort voor het podium en belandde op een super 5e plek.

Voor Loïs Knobben was het nog erg spannend of directe plaatsing nog mogelijk was; nadat zij per ongelijk een element had geturnd wat eigenlijk niet mocht (en hier ruim 2 punten aftrek voor kreeg). Loïs had op de andere toestellen zo goed geturnd dat ze net boven de streep eindigde in het eindtotaal en als 12e turnster ook door mag naar de finale!

Bij de junioren was het een beetje een wisselende wedstrijd en leek er wel lokale wind te staan rondom balk en moesten alle junioren de balk een keer te vroeg verlaten. Chazia Bartels (25e) had niet helemaal haar dag en krijgt nog een kans in de playoff wedstrijd, evenals Zoey Vliek die als 14e helaas net buiten de plaatsing viel. Shanna Jansen (8e) en Indy Rekers (5e) wisten zich wel direct te plaatsen.

De laatste ronde waren de senioren (2002 en ouder) Marijn Piksen, Emma Jansen, Maura Velding, Amber Bruggeman en Frederiek Rauwenhorst in baan 2 aan de beurt. In baan 1 turnde Esther Versteeg in de categorie pupil 2 D1 (2007).

Marijn en Frederiek maakten dit seizoen niet helemaal een lekkere start en kampten veel met blessures maar waren gelukkig net op tijd klaar om deze wedstrijd te turnen. Het blijft lastig als je veel trainingen hebt gemist om dan stabiel een wedstrijd te kunnen turnen, maar ze stonden er! Helaas ging het niet helemaal zoals gepland en werden er een paar grote fouten gemaakt waardoor doorstroming niet mogelijk was. Emma, Maura en Amber konden hun wedstrijd turnen zonder grote fouten waarbij Emma zelfs het zilver in ontvangst mocht nemen aan het einde van de wedstrijd en hiermee haar ticket veilig stelde. Ook Maura (5e) en Amber (7e) hebben zich direct weten te plaatsen.

In de andere baan turnde Esther en fantastische wedstrijd. Ze straalde van begin tot eind en werd in een groot deelnemersveld van 30 turnsters heel knap 9e en plaats zich hiermee ook ruim voor de regiofinale.

Turnsters die zich rechtstreeks hebben geplaatst voor de regiofinale zullen turnen op zaterdag 24 maart in Hengelo. Chazia, Zoey, Marijn en Frederiek krijgen nog één kans om zich te plaatsen tijdens de playoff wedstrijd op zaterdag 10 februari.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer