Amicitia pakt belangrijke punten in Friesland

Afgelopen zaterdag stonden 2 wedstrijden op het programma voor de Amicitia selectie tegen de Hoeve in het Friese Noordwolde. De wedstrijd van een strijdvaardig tweede team van Amicitia tegen de koploper was spannend tot het laatste moment en dat bleek ook uit de eindstand: 17-17.

Trainer Ruben Burchartz zei voorafgaand aan de wedstrijd van de hoofdmacht, dat dit een kleine waarschuwing was voor zijn eigen team. De Hoeve 1 stond er niet best voor en wilde in het tweede deel van het seizoen duidelijk meer punten gaan halen. De Vriezenveense formatie wil graag bovenin de overgangsklasse eindigen en moest zich daarom herpakken van de slechte wedstrijd tegen Mid Fryslan.

Zoals de waarschuwing gelde, ging de wedstrijd fel van start van de kant van de Hoeve, maar de oranje kragen konden zo mooi mee en makkelijk in het tempo van de wedstrijd komen, alleen de scores vielen echter niet zo gemakkelijk als normaal.

Het duurde even voordat de score werd geopend, maar het was Amicitia die het eerst door de gespannen sfeer heen prikte en scoorde. De ploegen bleven redelijk gelijk op tot 7-7 daarna was het aan de thuisploeg om het eerste gaatje te slaan naar 10-7. Op slag van rust werd er nog de 10-8 gescoord.

Direct na rust pakten de woorden van de coach die hij in de rust gebezigd had goed uit en werd het 10-11. De wedstrijd werd er niet mooier op en beide ploegen hadden enorm veel moeite om te scoren, kansen waren er genoeg, maar die werden gewoonweg niet verzilverd.

Na een gelijk opgaande score tot 16-16 waarvan de voorsprong om en om was scoorden de gasten uit goed uitgespeelde aanvallen 2 keer op rij met nog 2,5 minuten te spelen en dit werd redelijk goed uitgespeeld door Amicitia. De Hoeve kon nog een keer profiteren van een foutje en daarmee was na een zeer spannende en enerverende slotfase de eindstand ook bekend: 17-18.

Komende zaterdag speelt de selectie van Amicitia tegen KV Hoogkerk in sporthal de Stamper in Vriezenveen. Amicitia 2 – Hoogkerk 2 start om 18.00 uur en aansluitend speelt Amicitia 1 tegen Hoogkerk 1 om 19.30 uur.