ACMAA/DSVD verslaat Quintus 2 in zenuwslopende wedstrijd

Hoe het voelt om in Kwintsheul 2 punten op te halen, wist bijna niemand van DSVD voor de wedstrijd. Vaak gingen de uitwedstrijden tegen de Heulse talenten nipt verloren. Tijd om daar verandering in te brengen. En dat is de dames gelukt! Het meegereisde publiek werd met een geweldige pot handbal beloond. DSVD had een brede selectie mee en startte met goede focus in de voorbereiding. Tijdens de warming-up bleek al dat de brede selectie van DSVD niet kon tippen aan die van Quintus 2. 15 vrouw sterk stond tegenover DSVD.

Weinig onder de indruk van dit feit, begonnen de dames scherp aan de eerste helft. De dekking stond goed, waar ze de afgelopen wedstrijd nog wel eens wat steekjes hebben laten vallen. Maar niet minder belangrijk, DSVD scoorde ook veel in de aanval. Iedereen was doelgericht en daardoor werden opgelegde kansen benut. Soms werden zulke grote kansen gecreëerd, dat DSVD ze zelf niet zag. Maar desondanks gingen de dames rusten met 13-14. De gedachte kwam naar boven: zou het dan toch een keer….. 2 punten uit Kwintsheul?

Ook in de tweede helft kwam DSVD sterk uit de startblokken. Ze bleven de strijdlust van de eerste helft vasthouden en kwamen zelfs op 4 punten voorsprong. Helaas konden de dames dit gat niet vasthouden tot het einde van de wedstrijd. Waardoor het de laatste 5 minuten nog even billen knijpen was. Of zoals trainster Olga zei: ‘ik ben weer een paar jaar ouder geworden’.

Maar die gespannen billen en kortstondige verouderingskuur hebben de dames wel 2 verdiende punten opgeleverd. Knetterhard gewerkt tot en met de laatste seconde. En wat mogen de dames trots zijn op zichzelf. Ze staan na korte afwezigheid, weer bovenaan. Eindstand: 27-29.