Heren 1 WVC Volley plaatst zich voor de kwartfinale regiobeker

Afgelopen donderdag speelden de mannen volleyballers van WVC de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. In de derde ronde van het regiobeker toernooi speelden ze tegen de jongens van VVH uit Harderwijk. De gemiddelde leeftijd van dit team is zeker 10 jaar jonger dan de heren van WVC. In de reguliere competitie hebben beide teams al tegen elkaar gespeeld, toen wist WVC met moeite de wedstrijd te winnen met 3-2. Op deze avond moest dat toch anders.

De eerste set kwam WVC meteen op achterstand, deze achterstand wisten ze ook niet weg te werken. Met 22-25 werd deze set verloren. In de tweede set begon de Wierdense formatie met een kleine tactische aanpassing aan de set en ondanks een stroeve start wist WVC de set te winnen met 25-17. In zowel de derde als de vierde set begon WVC sterk aan de set en wisten ze eenvoudig de tegenstander op de knieën te krijgen. Met 25-19 werden beide sets gewonnen.
Door deze overwinning staan de Wierdense mannen weer in de kwartfinale van de regiobeker. In de afgelopen twee jaar hebben de mannen de finale gehaald en het zou zo maar kunnen dat zij dit kunstje ook dit seizoen weer gaan herhalen.