Zwart-Wit maakt geen fout tegen DLKV

Tegen het laag geklasseerde DLKV maakt Zwart Wit geen fouten en wint eenvoudig de uitwedstrijd in Didam met duidelijke cijfers; 8-19. In een op vier posities gewijzigde opstelling, trad Zwart Wit aan tegen DLKV uit Didam. Mede doordat het team niet in de normale opstelling speelde begon de wedstrijd wat onrustig aan Deldense kant. De eerste 5 minuten knalde de formatie van coach Rudi Struijk uit de startblokken en noteerde een 0-4 tussenstand. Door persoonlijke fouten, een streng optredende arbiter en enig fortuin kon DLKV terugkomen en een 5-4 voorsprong noteren.Hierna schakelde de Deldense formatie een tandje bij en kon uitlopen naar een 7-9 voorsprong bij rust.

Ondanks de voorsprong kwam Zwart Wit nog niet in de buurt van haar normale niveau. Na rust stond de verdediging weer als een huis en lukte het DLKV niet om tot scoren te komen. Zelf werden de kansen door de Deldenaren wel afgemaakt en kon gestaag uitlopen gedurende de 2e helft. Hierdoor kon debutante Esmee Alberts haar debuurt opluisteren met een doelpunt. Tot 10 seconden voor het einde van de wedstrijd hadden de Didamse korfballers de korf nog niet gevonden en stond er een 7-19 stand op het bord. In de laatste seconden van de wedstrijd kregen zij alsnog een strafworp van de arbiter en kon een 8-19 eindstand genoteerd worden. Aan Deldense kant was Cindy Meen één van de uitblinkers met vier doelpunten.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Olympus op het programma; zondag 28 januari om 15:30 uur in Sporthal de Reiger te Delden. Bij winst komt de tweede plek, en een beslissingswedstrijd voor promotie, een stuk dichterbij.