Slecht veld, matig voetbal, maar wel drie punten voor Mariënberg

Sportpark ’t Heuveltje in Aadorp deed zijn naam alle eer aan. Het hoofdveld van ASV’57 leek wel bezaaid met allemaal kleine heuveltjes, de bal stuiterde werkelijk allerlei kanten op behalve de goede. Goed voetbal was echt niet mogelijk en tel daarbij twee gehavende ploegen op en je kon vooraf al bedenken dat onderaan de streep het publiek deze middag niet zou worden vermaakt.

Trainer Niels van ’t Hoog van Mariënberg had een moeilijke puzzel te leggen. Hij miste maar liefst zeven basisspelers. Zo toverde hij onder meer Ruud Buitenhuis, Rick Kelder en reserve-keeper Albert Peters van stal. Maar ook ASV’57 kon niet acteren in haar sterkste opstelling. De ‘Wim Doek’ van de Aadorpers werd geposteerd tussen de palen aangezien de eerste keus geblesseerd moest afhaken.

Ook voorin werd een veel scorende spits gemist, hij zat een schorsing uit. Goed voetbalen op dit knollenveld bleek ook tijdens het duel een utopie. Toch koos Mariënberg er in het begin niet voor om de lange bal te hanteren maar vooral om elkaar kort de bal toe te spelen met veel en gevaarlijk balverlies als resultaat.

Desondanks was de eerste kans voor de roodzwarten meteen raak. Een lange bal van Michael Zweers met zoontje Kyan als aandachtig toeschouwer werd op waarde geschat door Erjan Lamberink die vrij simpel de doelman van de thuisploeg liet vissen na tien minuten voetballen, 0-1, wat later ook de ruststand bleek.

Na rust veranderde het spelbeeld niet bijzonder. Het spel was nog steeds geen lust voor het oog. Het werd zo een lange zit, een tweede helft die wel een uur leek te duren. Gelukkig kon na 70 minuten nog eenmaal de roodzwarte handen omhoog in de vaalgrijze Aadorper lucht. Tom de Lange tikte simpel binnen na goed voorbereidend werk van Erjan Lamberink.

In de slotfase had Mariënberg de score nog kunnen uitbreiden en deelden ASV’57 enige speldenprikken uit maar doelman Thijs Altena stond voortdurend op zijn post. Eindstand 0-2.