Gehavend ZC Losser 1 moet punten delen met ervaren Het Ravijn 4

Op voorhand was het al zeker dat het een moeilijke wedstrijd zou worden voor ZC Losser, twee spelers, waaronder de topscorer, ontbraken bij de wedstrijdselectie. Het Ravijn H4 uit Rijssen stond slechts drie plekken onder Losser en hebben in de heenwedstrijd in de eerste seizoenshelft laten zien een waardige tegenstander te zijn.

Het eerste kwart ging Losser goed van start, de midvoor werd vaak bereikt en er werden kansen gecreëerd. Toch wist Losser niet verder te komen dan een schot op de lat. Het Ravijn wist na twee minuten spelen hun midvoor te bereiken die wel raad wist met de bal; met een knappe actie wist hij te scoren. Losser liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en wist een man-meer situatie te creëren, deze werd knap en snel omgezet in een doelpunt. De stand aan het eind van het eerste kwart was 1-1.

In het tweede kwart ging Losser vlammend van start, een speler van het Ravijn maakte een dubbele persoonlijke fout en de man-meersituatie die hier uit volgde werd knap uitgespeeld, waardoor Losser voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. Amper anderhalve minuut later maakte dezelfde speler van Het Ravijn opnieuw een persoonlijke fout, hierdoor moest hij het veld verlaten. Losser wist de voorsprong uit te bouwen naar 3-1 en in de laatste minuut van het kwart wisten beide ploegen nog een keer te scoren. Het tweede kwart eindigde met een stand van 4-2.

Losser leek in het derde kwart de wedstrijd naar zich toe te trekken, de spelers van Het Ravijn maakten kort achter elkaar drie persoonlijke fouten en Losser wist de stand op te krikken naar 5-2. Daarna leek er zand in de motor te komen van ZC Losser. Er werd veel commentaar gegeven op de wedstrijdleiding en er werd minder gestructureerd verdedigd. De ervaren mannen van het Ravijn wisten hier wel raad mee, er werd snel twee keer gescoord door Het Ravijn, waardoor de spanning weer helemaal terug was in de wedstrijd. Losser wist met een afstandsschot in de laatste paar seconden van het kwart nog een doelpunt mee te pikken. Hierdoor eindigde het derde kwart met een stand van 6-4.

In het vierde kwart had Losser het erg moeilijk, de heren van het Ravijn wisten goed in te spelen op de ruimte die ontstond in de Losserse defensie, na een minuut wist Het Ravijn de stand op 6-5 te zetten. Ondanks dat Losser twee keer een man-meersituatie creëerde, wist het geen doelpunt te maken. Terwijl Losser de mogelijkheden onbenut liet wist het Ravijn een minuut voor tijd, op een ietwat fortuinlijke wijze, de 6-6 te scoren. Losser had een snel antwoord op deze tegenslag: een prachtige pass vanuit de Losserse verdediging richting een vrijgespeelde aanvaller was de basis voor een prachtig doelpunt.

Even leek Losser alsnog de drie punten in eigen huis te houden, maar twintig seconden voor tijd moest er aan de noodrem getrokken worden door een Losserse verdediger, waardoor een man-meer situatie voor het Ravijn ontstond. Deze mogelijkheid werd met alle ervaring bij de mannen van Het Ravijn natuurlijk niet onbenut gelaten. Losser wist in de overgebleven vijftien seconden niet meer te scoren. De wedstrijd eindigde met een stand van 7-7.
Volgende week zaterdag speelt Losser in Hengelo tegen WS Twente H4 dat tot dusver zeven punten haalde.

Eindstand: 7-7. Doelpuntenmakers Losser: Joeri Wigger (4), Wim Wigger en Felix Huke (2)