DOS’37 geeft wedstrijd in slotfase uit handen

Onder prima omstandigheden, maar op een zwaar doch goed bespeelbaar veld, eindigde de wedstrijd DOS’37 – DZC’68 in een 1-3 overwinning voor de bezoekers uit Doetinchem. De open wedstrijd met aan beide zijden geen hoogstaand spel, maar wel met werk- en vechtlust, werd in de laatste 6 minuten beslist door DZC, door te scoren in de 85e en 91e minuut.

DOS start de wedstrijd in tegenstelling tot de laatste wedstrijden van de eerste seizoenshelft weer in een vertrouwde 4-3-3 opstelling, waarbij Marc Meier de voorkeur krijgt in de spits boven Van der Velden. De eerste kans van de wedstrijd komt ook op conto van Marc Meier. In de 5e minuut schiet hij de bal in de handen van de keeper. Twee minuten later is het wel raak voor DZC, Fatih Ilkan kan in de 7e minuut middels een solo zo maar door de defensie van DOS oprukken en krijgt alle gelegenheid om doeltreffend aan te leggen. De eerste helft zijn de ploegen aan elkaar gewaagd met wat kansen aan weerszijden. In de 44e minuut wordt een treffer van DZC terecht afgekeurd wegens het hinderen van keeper Bakker. Een minuut later krijgt DOS een terechte penalty na een overtreding op de goed spelende Nick Wennnink. Jochem Oude Booijink houdt het hoofd koel en benut de penalty waardoor de ploegen gaan rusten met een terechte 1-1 stand.

Na rust komt Stef van der Velden in het veld voor Martijn Olde Olthof en verhuist Maarten Smit naar de rechtsback positie. Deze omzetting zorgt voor een goede start van DOS in de 2e helft en DOS is zeker het eerste kwartier de sterkere partij en heeft een aantal goede kansen. Zo raakt Danny Oude Lashof de kruising, belandt een bal van Marc Meier in het zijnet en een schot van Bernd Bove wordt in de linker onderhoek gepakt. DZC anticipeert door in deze fase Max Riekel in te brengen. De beresterke Riedel zorgt voor veel strijd en onrust in de DOS-verdediging.

Ook DZC krijgt in de 2e helft een aantal grote kansen die niet omgezet worden in goals, onder andere door goed keeperswerk van Julian Bakker. In de 85e minuut is het echter wel raak en schiet Thomas Kleinlugtenbeld de 1-2 binnen. Maarten Smit loopt in de slotfase nog een domme rode kaart op, hij ontvangt een gele kaart en wegens protesteren krijgt hij meteen zijn 2e gele kaart en dus een rode kaart erover heen. DOS zet nog alles op alles en in de ruimte die daardoor ontstaat weet Killiam Torro in blessuretijd nog de 1-3 aan te tekenen.

Volgende week volgt de wedstrijd in en tegen SDV Barneveld dat 3 punten minder heeft dan DOS. Het is dan ook belangrijk om volgende week de 3 punten mee te nemen naar Vriezenveen, om zodoende de aansluiting te houden met de grote middenmoot en niet verder af te zakken.