NKC wint in de laatste seconde van Noviomagum

Afgelopen weekend speelde NKC’51 tegen Noviomagum in Lent, de ploeg waarvan thuis nog was gewonnen. Na de zeer belangrijke overwinning van vorige week was zaterdag de opdracht om vrijuit te kunnen spelen en om te laten zien hoe goed NKC kan korfballen. In de eerste tien minuten begonnen de Nijverdallers goed en waren beide teams gelijkwaardig. Na de 3-5 liet onze aanval het volledig afweten en was met name de afronding van een bedroevend niveau.

Noviomagum bleef scoren en liep makkelijk uit naar 12-7, dat was ook de ruststand. In de rust werd vooral benadrukt dat de ploeg veel doeltreffender moesten zijn en veel meer zelfvertrouwen uit moest stralen.

Vanaf het begin van de tweede helft was NKC’51 scherper in de afronding en vielen de schoten wel, dit mede geholpen door twee spelers van vak te laten wisselen om meer dreiging te creëren. Al snel werd het 14-12 en was het weer een wedstrijd. Op 17-17 werd het gelijk en ontspon zich een zeer spannende slotfase.

Noviomagum kwam op 19-17 maar even later kwam NKC’51 via 19-19 op 19-20. De 20-20 viel met nog een kleine twee minuten voor het einde van de wedstrijd en vervolgens kwamen beide ploegen tot meerdere aanvallen met kansen op de winnende goal.

Op een kleine zeven seconden voor het einde van de wedstrijd veroverde NKC’51 de bal. De thuisploeg gaf vol druk met het uitverdedigen, via een overtreding kwam de bal een seconde voor tijd in de aanval. De bal werd direct gespeeld op Nils Brok en met 0.1 seconde op de klok schoot hij raak in het eindsignaal van de scheidsrechter en de treffer telde.

Door deze overwinning stijgt NKC’51 naar de vierde plaats en is de derde plaats zeker nog mogelijk.