Titelstrijd weer helemaal open na winst van Zwart Wit en verlies van HKC

In een spannende wedstrijd tussen Zwart Wit en Olympus, de nummers 2 en 3 van de poule, trokken de Deldenaren aan het langste eind. Hiermee werd het gat tussen beide ploegen nagenoeg onoverbrugbaar voor de club uit Doetinchem. Daarnaast verloor koploper HKC verrassend van EKCA, waardoor de zwart witten de koploper tot op twee punten naderden. Zwart Wit schoot zondagmiddag direct na het fluitsignaal uit de startblokken. Er werd in een hoog tempo gespeeld en mede door de vele positiewisselingen en het dynamische spel dat er gespeeld werd, liepen de Doetinchemmers achter de feiten aan.

Qua score kon Olympus nog redelijk meekomen in de eerste helft, maar Zwart Wit heerste op alle fronten. Met name onder de korf was de Deldense rebound goed verzorgd. Het vizier stond niet geheel op scherp, ondanks de vele kansen die er gecreëerd werden. Met een redelijk voorsprong van vier doelpunten (10-6) werd er gerust.

De blauwwitten uit Doetinchem begonnen de tweede helft een stuk feller. Er werd ook meer geschoten en wat opportunistischer gespeeld. Verrassend genoeg gingen deze ballen er ook nog in, waardoor er meer geloof kwam bij Olympus. Ondanks het goed verzorgde spel, bleef het gebrek aan doelpunten als Zwaard van Damocles boven de ploeg hangen.

Middels een 11-8 score stond er na driekwart van de wedstrijd een 13-13 tussenstand op het bord. De Deldense formatie had het betere van het spel, maar beloonde zichzelf onvoldoende door de gecreëerde kansen om zeep te helpen. Verdedigend werd Olympus afgejaagd, waardoor zij geen kansen meer konden creëren. Cato Smit kwam als wisselspeelster in het veld en besliste de wedstrijd met twee schoten van afstand, 15-13.

Hiermee wordt Olympus op een nagenoeg onoverbrugbare 5 punten gezet. Doordat HKC verrassend verloor bij de nieuwe nummer 3 EKCA, ligt de titelstrijd weer geheel open. Volgende week speelt Zwart Wit een uitwedstrijd in Glanerbrug, tegen Ons Clubje.