Adam Maher schiet FC Twente naar de halve finale KNVB beker

FC Twente heeft zich ten koste van Cambuur geplaatst voor de halve finale van de KNVB beker. Na een 0-1 ruststand won de ploeg van Gertjan Verbeek met 3-1 van de Friezen.

Cambuur kwam het beste uit de startblokken en had twee minuten al een kans om de score te openen. Daarna was het toch de thuisclub die het spel ging dicteren. Fredrik Jensen (foto) kreeg na elf minuten een mooie mogelijkheid op aangeven van Assaidi maar de Fin kreeg geen vat op de bal en schoot voorlangs.

Na 25 minuten kreeg ook Vuckic een prima kans van El Hamdaoui maar zijn schot raakte het been van de doelman van Cambuur. Als je zoveel mogelijkheden krijgt en die benut dan roep je het onheil zelf op je af en dat gebeurde ook in de goede Grolsch Veste. Uit een snelle counter over links had de volkomen vrijstaande Schils geen moeite om Drommel te verschalken.

In de tweede helft, de licht geblesseerde El Hamdaoui was vervangen door Boere, ging FC Twente op jacht naar de gelijkmaker. Na een uur spelen werd Boere binnen de beruchte lijnen vastgehouden en op advies van de video ref ging de bal op stip. Uitblinker Assaidi liet zich dit buitenkansje niet afnemen en bracht FC Twente naast Cambuur.

De Tukkers wilden meer en dat gebeurde ook. Grote man werd Adam Maher. Eerst schoot hij een vrije schop schitterend in de kruising en een kwartier voor tijd haalde hij vanaf twintig meter verwoestend uit en gooide de wedstrijd definitief in het slot. Uit voorzorg wisselde Verbeek Thesker en Cuevas die niet helemaal fit meer waren.

Foto’s: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer