Bernard ten Brinke valt uit; Gert Huzink zesde

In de dertiende etappe van de Dakar Rally heeft Bernard ten Brinke wegens pech moeten opgeven. In deze etappe ging hij aan de leiding toen zijn Toyota mechanische problemen kreeg. Samen met co-piloot Michel Perrin probeerde hij de auto weer aan de praat te krijgen, maar vergeefs.

Bij de trucks eindigde Gert Huzink op een zesde plaats. Hij had een achterstand van iets meer dan een half uur op winnaar Mardejev uit Rusland. Ton van Genugten werd derde op iets minder drie minuten van de Rus. In de laatste etappe, die werd gewonnen door Van Genugten eindigde Huzink op een vijfde plaats.

De 39ste Dakar Rally bij de trucks werd gewonnen door de Rus Nikolajev. Gert Huzink eindigde op ruim negen uur als zevende, maar wel voor Tom van Genugten die op de achtste plaats eindigde. Het verschil tussen de beide Nederlandse truckers was ruim 11 minuten.

Bij de auto’s ging de winst naar de Spanjaard Carlos Sainz. De beste Nederlander was Peter van Merksteijn die op de achtste plaats beslag legde met een achterstand van 7.41,28 op de nummer één. In de afsluitende veertiende etappe werd Van Merksteijn vijfde.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer