Bevrijdende winst eerste damesteam Springendal Set-Up ‘65

Feest in sporthal de Schalm. Niet alleen bij de zitting van de Othmarridders, maar zeker ook na de bevrijdende overwinning van het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 op het Talentteam uit Papendal.  Een gedreven thuisploeg pakte de talenten met 3-0 in en boekte daarmee drie belangrijke punten in de strijd om plek 6. Het was ook het thuisdebuut van de nieuwe trainer Lesley de Jonge voor het eigen publiek, die op de bank geassisteerd werd door Damir Colo. Het mooie was toch ook wel weer van deze middag dat de ‘oude’ staf zich onder de toeschouwers bevond.

De Ootmarsumse meiden dicteerden het spel gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd. Het enige dat je de thuisploeg kunt verwijten is dat het de tegenstander steeds weer terug liet komen. Dat gebeurde eigenlijk in alle sets, waardoor het nooit helemaal een walk over leek. Set-Up ’65 wist echter wel weer op de juiste momenten toe te slaan en dan liep het ook binnen no time richting setwinst. De gedrevenheid binnen de ploeg straalde er vanaf het begin vanaf.  Spelverdeelster Inge Molendijk tikte de bal direct door en scoorde daarmee het eerste punt. De thuisploeg bouwde aan een voorsprong, die opliep van drie naar vijf punten. Aanvallend liep het in die eerste fase met name op mid heel goed waar Daphne Giesselink, die terug kan kijken op een goede pot, en Marianne het Lam-Scholten op een voor de tegenstander verrassende wijze werden aangespeeld. Ook blokkerend zat het redelijk goed bij de thuisploeg, maar in de middenfase van deze set wist de buitenkant niet tot scoren te komen.  Papendal knokte zich terug naar 16-14, maar had vervolgens geen antwoord op een serveserie van Marianne het Lam. Het gat was geslagen en door goed pass – en verdedigingswerk van Annelin Pasveer wist Inge Molendijk met tempo set-ups de buitenkant goed te bedienen, waardoor Marleen van Benthem en Jaimee-Lee Morrow zich over het dode punt wisten te werken. Met toch nog de alleszeggende cijfers van 25-17 deelde Set-Up ’65 de eerste tik uit.

In de tweede set was het opnieuw de thuisploeg, die het best uit de startblokken kwam. Jamie-Lee kende een paar gevaarlijke services en Jorieke Bodde drukte haar stempel op de wedstrijd door nu wel goed door te komen en belangrijke punten te maken. Met 17-11 leek Set-Up ’65 de set binnen handbereik te hebben. Gevaarlijke opslagen van de kant van Papendal zetten de passers bij de thuisploeg onder druk en zo werd het toch nog spannend en op 22-21 leek het nog alle kanten op te kunnen. Het was echter Marleen van Benthem, die op de haar karakteristieke wijze de big points in deze tweede set binnen hamerde.

Ook in set 3 gaf Set-Up ’65 direct gas en tot 17-10 leek er weer niets aan de hand. Jorieke Bodde bleef haar punten scoren, terwijl de blokkering goed werk verrichtte. Toch kwam Papendal terug en moest Lesley de Jonge twee time outs aanvragen en een wissel om de kentering te bewerkstellingen. Shanlee McLennan kwam in het veld en dat bleek belangrijk, want de Canadese serveerde haar team naar 23-19 en 24-19. Het laatste punt, en een hele mooie, maakte Marianne het Lam, die na  haar  killing blok ook nog eens een gat in de lucht sprong en samen met haar de gehele selectie, want de belangrijke drie punten zijn binnen. Op naar Weert en ook dat wordt weer een finale. De eerste stappen zijn echter met deze hopelijk bevrijdende overwinning gezet.