Bousema boekt belangrijke overwinning

De driebandenspelers van Bousema/Lochem hebben zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt. In Oosterhout werd ‘t Hartje Van Wanrooy in een vierpuntenwedstrijd met 2-6 verslagen.

De enige verliespartij kwam deze middag op naam van Wesley de Jaeger. De Belg die Davy van Havere halverwege nog goed bij kon blijven, 13-19 en 19-20, kreeg daarna een serie van zeven om de oren en zette daar zelf zeven nullen tegenover waardoor de winst bij de thuisclub bleef met 40-30 in 25 beurten. Op de andere tafel speelde Markus Galla tegen Ad Broeders een prima partij. Halverwege stond de Duitser op een 11-20 voorsprong in 11 beurten met onder andere een serie van negen caramboles. In het tweede deel speelde hij de partij prima uit en bracht zijn team met 26-40 in 29 beurten weer naast de thuisclub.

In het tweede deel begon Stefan Galla (foto) tegen Hakan Incekara uitstekend. Halverwege stond hij al op een 6-21 voorsprong en in het tweede deel kwam zijn overwinning geen moment meer in gevaar. Na achttien beurten was deze partij in zijn voordeel gelopen. Zijn tegenstander kwam niet verder dan 22 caramboles.

Op de andere tafel had Murat Naci Coklu de grootste moeite met het materiaal in Oosterhout. “Hij kon in het eerste deel van de partij tegen Peter de Backer geen enkele grip krijgen op de tafel. Het was dan ook niet vreemd dat beide spelers halverwege met 17-20 in 19 beurten nog heel dicht bij elkaar lagen”, aldus captain Ronny Hazewinkel.

“In het tweede deel ging het aan de kant van mijn kopman duidelijk beter en hij won meer dan verdiend met 32-40 in 27 beurten. Dit hadden we echt nodig dit schept zelfvertrouwen voor het verdere verloop van de competitie. We staan nu drie punten los van ‘t Hartje van Wanrooy en hebben aansluiting gevonden bij de grote middenmoot”. Coklu stond met 32-29 achter, maakte toen een serie van tien en had geen moeite om de laatste carambole binnen te tikken.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer