Bousema thuis niet langs hekkensluiter MCR

De driebandenspelers van het Lochemse Bousema zijn het nieuwe jaar met een remise begonnen. In eigen huis werd tegen hekkensluiter MCR één puntg behaald. Na twee gespeelde partijen stond de ploeg van Ronny Hazewinkel op 2-2. Sander Jonen (foto), voor het eerst in de ploeg van de Lochemse formatie, had geen enkele moeite met de captain van de bezoekers Nick Loenen en stond halverwege na zestien beurten al op een 20-8 voorsprong. De Amsterdammer had na de pauze moeite om het ritme terug te vinden, produceerde vijf nullen op rij, maar dankzij een serie van zeven caramboles in de 25ste beurt pakte hij de draad weer op en finishte na 37 beurten. In de nabeurt kwam Loenen met één carambole uit op 17 caramboles.

Op de andere tafel leek Frans van Schaik probleemloos de sterkere te zijn over Bert Hoefnagels. Van Schaik stond na 19 beurten op een 20-13 voorsprong en na 23 beurten zelfs op 27-14. Hoefnagels gaf zich echter niet gewonnen en met 7,0 en opnieuw 7 caramboles werd het plotseling toch een nog een wedstrijd. In een spannend en zenuwslopend slot, 31-32 na 32 beurten, 32-34 na 36 beurten, trok Hoefnagels na acht nullen op rij met een serie van zes caramboles in de 42ste beurt de partij naar zich toe. Van Schaik kwam in de nabeurt niet verder dan twee caramboles en bleef op 36 steken.

In de laatste twee partijen zagen de toeschouwers een sterk spelende Wesley de Jaeger die tegen Emilio Sciacca halverwege na negen beurten op een 20-5 voorsprong stond. In het tweede deel van de partij ging het in het begin wat minder met de Belg en kon de Italiaan nog iets terugdoen, 25-15 na zestien beurten. Een beurt later produceerde De Jaeger een serie van tien caramboles, maar had daarna toch moeite om de partij uit te spelen. Na 23 beurten trok hij met 40-37 nipt aan het langste eind. De Italiaan maakte in de laatste elf beurten maar liefst 32 caramboles waarvan zes in de nabeurt.

De uiteindelijke beslissing moet toen nog vallen. Op de andere tafel vochten Stefan Spilleman en Randy Loenen om de beslissende punten. Het was in deze partij constant stuivertje wisselen en het wachten was op een minder goed moment van één van de beide spelers. Bij de stand 32-33 in de 39ste beurt was het Loenen die met 2, 3 en 2 caramboles als eerste uitging. Spilleman moest er toen nog acht maken, maar kwam niet verder dan vier.

Voor de pauze stonden we in al de vier partijen aan de goede kant van de score en dan krijgen we het ontzettend moeilijk om de partijen tot een goed einde te brengen wat alleen De Jaeger Jonen is gelukt. We hadden koelbloediger moeten zijn en gewoon ons eigen spel spelen. We hebben geen punt gewonnen maar echt één verloren”, aldus Ronny Hazewinkel.

Foto’s: Jaap Gönning/Paul Brekelmans

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer