CKV Achilles organiseert Giga Kangoeroedag

Op 1 februari 2018 is de IISPA-hal gevuld met meer dan 300 kinderen die deelnemen aan de Giga Kangoeroedag. Deze dag wordt georganiseerd door CKV Achilles. De korfbalvereniging wil met de Giga Kangoeroedag kinderen uit groep 1 en 2 van de basisscholen op een speelse manier kennis laten maken met korfbal en de sportvereniging. Basisscholen die meedoen zijn: De Mare, De Compaan, De Stapvoorde en De Bonkelaar. De dag start om 09:10 uur met een Kangoeroedans. Vervolgens slaan de kinderen aan het bewegen met allerlei leuke activiteiten. Aan het einde van de dag ontvangen de kinderen een Kangoeroediploma. Een Giga gezellige dag dus!

In navolging op de Giga Kangoeroedag is het voor kinderen mogelijk om zich aan te melden voor de Kangoeroeklup van CKV Achilles. Hier worden elke zaterdag allerlei spelletjes met en zonder bal aangeboden. Uiteraard hebben veel spelvormen een dikke vette knipoog naar het korfbal. De Kangoeroeklup speelt ook in op maatschappelijke ontwikkelingen zoals preventie van obesitas bij kinderen. Bovendien leren de kinderen al op jonge leeftijd over normen en waarden die bij de korfbalvereniging heel gewoon zijn. Positief nieuws dus voor alle jonge kinderen die graag willen sporten!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer