Dames Apollo 8 winnen in vijf sets van vv Utrecht

De dames van Apollo 8 hebben afgelopen weekend een zwaarbevochten overwinning behaald op vv Utrecht. In Utrecht hadden de dames daar wel vijf sets voor nodig. De eerste set ging nipt naar de thuisclub met 25-23. In de tweede set ging het beduidend beter aan de kant van de gasten en door een goede serve druk kon Apollo 8 hun eigen spelletje spelen en won deze set overtuigend met 13-25.

In de derde set konden de dames deze lijn echter niet doorzetten en was het initiatief duidelijk weer aan de thuisclub. Via een snelle 8-1 werd het 16-7 en met 25-12 greep vv Utrecht deze set.

Apollo 8 moest in de vierde set vol aan de bak om er nog een vijfde en beslissende set uit te slepen. In het begin kon Apollo 8 een gaatje slaan van twee punten en toen bij de stand 20-21 een time out werd genomen en de puntjes nog even op de ï werden gezet greep men de set met 23-25.

In de beslissende vijfde set was er eigenlijk geen vuiltje meer aan de lucht voor de ploeg uit Borne. Vanaf het begin werd er volop gescoord en ook veel tegen gehouden waardoor de setwinst met 9-15 geen moment in gevaar kwam. Twee punten gingen mee naar Twente en het was alweer de twaalfde overwinning op rij.

Foto’s: Rudi van ’t Rood

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer