Dames Borhave revancheren zich ten koste van Venlo: 22-36

Borhave kwam naar Venlo met revanche gevoelens. De openingswedstrijd van het seizoen leverde een 21-21 gelijk spel op nadat Borhave vrijwel de gehele wedstrijd had gedomineerd. Dat mocht en zou niet herhaald worden.Borhave begon zoals bijna gebruikelijk, goed aan de wedstrijd door de openingstreffer te plaatsen. Na de 1-1 gelijkmaker door de thuisploeg heeft Borhave de gehele wedstrijd de leiding gehad. Vlot liep de ploeg weg naar 1-6, in de rug gesteund door een uitstekend keepende Eslie Wissink. Ook al bleven de speelsters uit Borne te veel open kansen missen, Venlo was kansloos vandaag. Bij rust was de stand 9-15, een geruststellende voorsprong.

Aangezien de Bornse dames dit seizoen mindere tweede bedrijven hebben gespeeld was er nog enige terughoudendheid bij het meegereisde publiek. Die terughoudendheid bleek ongegrond. De tukkers gingen ongestoord door in de tweede helft. De ploeg liep weg, ook al ging Venlo experimenteren met een zevende veldspeler. Eslie Wissink kon zich daardoor met een “Westertje” op de scorelijst plaatsen door 12-19 te scoren. Bij 15-25 kwam Borhave voor het eerst op een 10 doelpunten voorsprong. Die voorsprong liep in het verdere verloop van de tweede helft op tot 14 doelpunten verschil in een uitwedstrijd. De Twentse dames hebben daarmee aan alle doelstellingen voor de dag voldaan.

De volgende (thuis)wedstrijd is zondag 21 januari, dan is grootmacht Quintus uit Kwintsheul (ZH) om 13.00 te gast in Borne.

Foto’s archief: @TGFilms