Dames Losser starten 2e seizoenshelft met een prima zege

De waterpolodames van Losser zijn afgelopen zaterdagavond in het eigen Brilmansdennen de 2e seizoenshelft uitstekend begonnen met een ruime 13-7 zege op De Walvisch. Met deze overwinning herpakte Losser zich nadat in de laatste 2 wedstrijden in december nipt verloren waren gegaan.

Losser kwam goed uit de startblokken. In de eerste periode werd vrij vlot een 1-0 voorsprong genomen en er was een groot veldoverwicht. Toch werd dat niet in de score uitgedrukt. Sterker nog, het was vlak voor het verstrijken van deze eerste periode dat de Groningse studentes de gelijkmaker konden scoren.

In de 2e periode werd dat rechtgezet. Ondanks het missen van een strafworp werden er 4 doelpunten op rij van Losserse makelij gescoord. Met veelvuldig snelle aanvallen werd er prima en vermakelijk waterpolo gespeeld. In de 3e periode gaf Losser nog eens wat extra gas, door vaak in de aanval de extra laatste pass te geven was de doelvrouwe van De Walvisch kansloos tegen het aanvalsgeweld van Losser. Misschien was deze 3e periode wel de beste van Losser die dit seizoen gespeeld was. Met een 11-3 stand werd deze afgesloten.

Na deze 3e periode werd de thuisploeg wat gemakzuchtiger. Het gaf De Walvisch met hoop en dat zette zich om in kansen voor de Groningsen, maar ook doelpunten vielen. In deze matige periode liet Losser het toe dat de tegenstander terugkwam tot 12-6. In de eindfase konden beide ploegen nog één keer scoren en werd de eindstand bepaald op 13-7. Hiermee kreeg De Walvisch toch nog een beetje loon naar werken.

Ook kregen de prima functionerende arbiters van beide ploegen een pluim, het was natuurlijk aan het sportieve spel van beide ploegen te danken dat deze heren het niet zo moeilijk hadden.

Met deze overwinning bevestigd Losser haar positie op de ranglijst en bezet nu een prima 5e plaats. Volgende week is er een vrij weekend. Daarna komen er 2 zware wedstrijden aan tegen EZC en HZPC/Avena.

Periodestanden:1-1, 4-0, 6-2, 2-4. Doelpunten Losser: Monique Velthuis 4, Cindy Marsman 3, Theresia Korfage 2, Jetske Gielians 2, Manon Korfage en Linda Hesselink.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer