Dames VKC verliezen de wedstrijd al in de eerste periode

Zaterdag stond voor de dames van VKC de eerste thuiswedstrijd in zwembad Dorper Esch op het programma met koploper De Meer uit Culemborg als tegenstander. De dames wisten dus dat ze er op gebrand moesten zijn, en direct vol te pressen op eigen helft. Er zit in het team uit Culemborg veel scorend vermogen en dit maakte Coach Robert Meijer de dames dan ook direct duidelijk. De eerste periode leek wel of dit bericht niet helemaal was binnen gekomen bij de dames. Vele mooie en geplaatste afstandsschoten van de De Meer werden keurig langs de keepster geschoten. De antwoorden van VKC hierop kwamen er, maar al deze schoten raakten het metaal van zowel de lat als de paal. De Meer liep in deze periode dan ook al heel snel naar een flinke voorsprong van 1-7.

De tweede periode was een rustige periode. Aantal uitsluitingen aan de kant van VKC, waar ook De Meer van wist te profiteren. Angelien Nieuwenhuis wist met een mooi “gevochten” mid-voor” doelpunt nog een punt bij VKC op te schrijven 2-9. De schade bleef dus beperkt ten opzichte van de eerste periode.

In de derde periode leek VKC meer grip op de wedstrijd te krijgen. Ballen werden mooi rond gespeeld in de tweede lijn, dames zwommen goed in waardoor de mid-voor positie goed kon worden aangespeeld. Hieruit kwamen mogelijkheden, en de doelpunten kwamen aan de kant van VKC. De rust kwam meer in de ploeg, en aanvallen werden gezamenlijk en strak opgezet.
De dames uit Culemborg en VKC wisten beide 4 keer te scoren. tussenstand 6-13.

De laatste periode werd de wedstrijd gespeeld zoals het bij aanvang bedoeld was. Speelster werden vrij gespeeld en ingespeeld. Inzwemmende dames werden aangespeeld uit allerlei hoeken waar mooie doelpunten uit vielen. VKC wist als team samen nog 6 keer te scoren. In de laatste 3 periodes was het dus een gelijk opgaande wedstrijd, maar dat telt dat niet mee voor de uitslag 12-17.

Volgende week staat er een uit wedstrijd tegen de nummer twee uit de competitie DKW in Barneveld op het programma, ook hier moeten de dames weer vol aan de bak en alles uit de kast halen.

Marly Stopel 3x, Marie-Clair Ottenhof 2x, Joy Bekker 2x en Angelien Nieuwenhuis, Sophie Derkman, Richelle Harberink, Judith Krabbe en Yvet Holsbeek elk 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer