Degradatieduel in Kerkrade eindigt onbeslist

Door een laat doelpunt van Roda JC heeft FC Twente aan het degradatieduel slechts één punt overgehouden. Na de herstart, na een paar minuten was er door het uitvak vuurwerk op het veld gegooid, was de thuisclub de betere van de twee in degradatienood verkerende ploegen. Drommel redde door een schot van Auassar te keren en zag Dijkhuizen voorlangs schieten. Daarna moest hij nog reddend optreden bij een vrije trap van Engels en een kopbal van Schahin

FC Twente kwam daarna wat beter in de wedstrijd. Vuckic schoot over en Fredrik Jensen kon net niet goed bij de bal komen om te scoren. De beste kans was echter voor Boere die een bijna niet te missen kans kreeg. Hij schoot echter tegen doelman Jurjus op en via de paal kwam de bal weer in het veld.

Ook na de pauze bleef FC Twente de betere en dat kwam tot uitdrukking door een doelpunt van Vuckic (foto). De Sloveen scoorde zijn eerste van dit seizoen na een mooi opgezette aanval door Assaidi. Daarna had Boere de stand moeten verdubbelen, maar alleen voor Jurjus schoot hij voor de tweede keer op de paal.

Roda JC ging daarna alles of niets spelen en met kunst en vliegwerk hield Drommel met behulp van zijn verdedigers het doel vooralsnog schoon. Twee minuten voor tijd was ook hij echter machteloos op een inzet van Schahin die volkomen vrij de bal kon inkoppen.

FC Twente staat voorlopig op een vijftiende plaats met zestien punten evenveel als NAC maar de Tukkers hebben een beter doelsaldo dan de ploeg uit Breda dat zaterdagavond met 1-0 van PEC Zwolle verloor. Willem II heeft ook zestien punten maar heeft nog een wedstrijd tegen FC Groningen voor de boeg.

Foto archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer