DETO Twenterand oefent in Zieuwent tegen RKZVC

Zaterdag staat voor DETO de eerste wedstrijd van 2018 op de rol tegen zondag eerste klasser RKZVC uit het Gelderse Zieuwent. Het belooft een interessant oefenduel te worden tegen een ploeg, die de laatste jaren flink aan de weg heeft getimmerd. RKZVC speelde jarenlang in de marge van het zondagamateurvoetbal in hoofdzakelijk de 3e en 4e klasse. Maar de laatste jaren is RKZVC als een komeet omhoog geschoten, de voorgaande seizoenen 2015-2016 en 2016-2017 werd RKZVC kampioen in respectievelijk 3C en 2I. Waardoor RKZVC dit seizoen uitkomt in de eerste klasse E en ook daarin spreekt het tot nog toe een hartig woordje mee.

RKZVC bezet momenteel de 3e plaats met 11-21 achter gerenommeerde clubs als Longa’30 11-27 en Rohda Raalte 10-23. RKZVC kende een uitstekende competitiestart en was enige tijd koploper, maar richting winterstop ging het wat minder waardoor men wat terugzakte. Desondanks zal men bij RKZVC, net als bij DETO, met tevredenheid terugkijken op de eerste seizoenshelft, waarin uitstekend gepresteerd werd. Net als DETO wist ook RKZVC een beladen derby ruim te winnen, was DETO op 14 oktober met 6-1 veel te sterk voor buurman DOS’37, een dag later boekte RKZVC tegen ‘grote buur’ Longa’30 een eclatante 5-0 overwinning. Wat dat betreft kent het seizoenverloop van RKZVC en DETO veel parallellen.

RKZVC-DETO Twenterand wordt gespeeld op portpark De Greune Weide Harreveldseweg in Zieuwent

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer