Eerste klasse D begint met derby in Vroomshoop

Na een korte winterstop gaat de competitie in de 1e klasse D weer verder met de 13e speelronde. Het is ieder jaar weer afwachten hoe de ploegen uit de winterstop komen. De trainingen konden bijna allemaal wel doorgaan. Vooral bij ploegen die ober een kunstgras veld beschikken. Ook hebben de meeste ploegen enkele oefenwedstrijden gespeeld. Ook staat er al een echte derby op heet programma. In Vroomshoop ontmoeten De Boys DETO Twenterand uit Vriezenveen. Maar die tijd is nu voorbij. Nu gaat het weer om de punten.

ASV Dronten – SDV Barneveld

Deze ploegen hadden allebei veel meer verwacht van de 1e competitiehelft. Al moet gezegd worden dat de thuisclub de laatste wedstrijden beter ging presteren. Na de winterstop is het altijd afwachten hoe de ploegen er dan voor staan. De bezoekers zullen ongetwijfeld van plan zijn om zich te verbeteren. Een gelijkspel lijkt voor beide ploegen een goede start voor de 2e competitiehelft.

Flevo Boys – Hierden

Flevo Boys is de trotse koploper in de 1e klasse D. Een plaats waar de ploeg nog graag lang wil blijven staan. Dan is het in elk geval zaak om thuis te winnen. Hierden heeft als doelstelling om klasse behoud snel veilig te stellen. Daarvoor zijn nog wel een serie goede resultaten nodig. In deze thuiswedstrijd laat Flevo Boys zien dat het terecht op de 1e plaats staat.

Vroomshoopse Boys – DETO Twenterand

Dit is een echte derby. De Boys (foto onder) uit Vroomshoop zullen graag winnen van DETO (foto r.), ook een ploeg uit de gemeente Twenterand. Voor de winterstop was DETO bezig aan een geweldige serie, die werd onderbroken door SVZW op 16 december jl. De thuisclub zal er alles aan doen om DETO ook een nederlaag toe te brengen. In derby’s gebeuren vaak onverwachte dingen, maar DETO moet toch in staat zijn te winnen in Vroomshoop.

KHC – Nunspeet

Voor de winterstop was KHC in heel goede doen, vooral in thuiswedstrijden. Met veel inzet en strijd werd het elke tegenstander lastig gemaakt. Nunspeet won vaak net met een klein verschil de wedstrijden. Er werd niet veel gescoord, maar ook weinig tegengoals geïncasseerd. Na een spannende wedstrijd weet de thuisclub de punten in Kampen te houden.

FC Zutphen – DOS Kampen

Een wedstrijd waarin de strijd tegen degradatie nadrukkelijk mee speelt. De thuisclub moet winnen om Go Ahead niet verder te laten weglopen. Go Ahead zal willen winnen, om zo meer afstand van de onderste plaats te nemen. Een echte “zes” punten wedstrijd dus. Veel spanning zal er zijn bij de beide tegenstanders. Na een typische “degradatie” wedstrijd komt er een gelijkspel uit de bus. En daar schieten beide ploegen niets mee op.

DOS’37 – DZC’68

Vanuit Vriezenveen kwam het nieuws dat DOS’37 na dit seizoen niet verder gaat met hoofdtrainer Jochem de Weerdt. Een beslissing die de trainer rauw op zijn dak viel. Het is altijd afwachten hoe een spelersgroep reageert op een dergelijke beslissing. DZC’68 weet wat er moet gebeuren. Punten halen. Anders is het verblijf in de 1e klasse na 1 seizoen alweer voorbij. Niet verliezen zal voor beide ploegen het uitgangspunt zijn. Met een gelijkspel komt dat plan uit.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer