FC Twente verliest oefenduel van VFB Stuttgart

FC Twente heeft een oefenduel tijdens de oefenstage in La Manga verloren. Tegen het Duitse VFB Stuttgart werd het na een 0-1 ruststand 1-2. Gertjan Verbeek begon de eerste helft met het beoogde basisteam, met uitzondering van Thesker die geblesseerd in Enschede was achtergebleven, met Vuckic en Holla als controlerende middenvelders met daarvoor Jensen en Laukart.

In het anders zo zonnige La Manga was het zaterdag een minder mooie dag met veel wind die het spel danig beïnvloedde. De eerste mogelijkheid was voor de Tukkers toen, na een fraaie actie van Oussama Assaidi (foto), Tom Boere een bijna niet te missen kans bood. Zijn inzet was echter te zwak om de doelman van de Duitsers in verlegenheid te brengen. Enkele minuten was het aan de andere kant wel raak toen een snelle counter door Mario Gomes doeltreffend werd afgerond.

In de tweede helft begon het grote wisselen waarbij Gertjan Verbeek elf andere spelers opstelde. Het spel werd door deze wissels en de nog steeds harde wind er niet beter op. Zeven minuten voor tijd verdubbelde de Duitsers de stand door Ailton en kort voor tijd redde de Fransman David Sambissa de eer. Zondag speelt FC Twente nog tegen Werder Bremen.

Foto’s: Sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer