Femke ter Harmsel-Boone: “Ik moet het vooral van veel en hard werken hebben”

Wat is je leeftijd?
24 jaar

Verliefd, verloofd, gehuwd, ongehuwd?
Verliefd en gehuwd

Wie is je idool?
Ik heb niet echt een idool in de sportwereld. Wel heb ik een aantal goede voorbeelden die dicht bij mij staan. Mijn zusje, andere spelverdeelster in het team, heeft al hoger gespeeld en heb ik afgelopen seizoenen al veel van haar geleerd. Zij heeft namelijk net iets meer talent.

Favoriete volleybalclub?
Uiteraard mijn eigen volleybalvereniging WVC Volley in Wierden. Dat is een echte vereniging waar het altijd gezellig is. Maar als ik op internationaal niveau kijk, vind ik de Belgische, Italiaanse en Franse competitie erg boeiend.

Wat is je favoriete positie?
Nu moet ik natuurlijk spelverdeelster zeggen. Vroeger was dit absoluut niet mijn favoriete positie, maar door de jaren heen heb ik wel geleerd dat je op deze positie een belangrijke rol hebt en het spel kan bepalen.

Wat ben je voor een volleyballer, welke speciale kwaliteiten heb je?
Ik moet het vooral van veel en hard werken hebben. Het gaat alles behalve vanzelf en probeer in trainingen en wedstrijden ook altijd het maximale eruit te halen. Mijn echte speciale kwaliteit is toch wel de vocale ondersteuning tot grote ergernis van sommige teamgenoten.

Wat vind je nou zo leuk aan volleybal?
Het is een teamsport en dat is toch wel het belangrijkste. We spelen met een aantal al heel lang in hetzelfde team. De band die we hebben, zorgt er ook voor dat we goed presteren. Daarnaast is elke wedstrijd anders en moet je iedere keer weer pieken.

Wat zijn je mooiste overwinningen tot nu toe in je volleybalcarrière?
De afgelopen jaren zijn er al heel wat kampioenschappen voorbij gekomen. Dit zijn uiteraard hele mooie momenten, maar één wedstrijd vind ik toch het mooist. Mijn zusje en tevens eerste spelverdeelster, Loes Boone, scheurde begin dit seizoen haar achillespees. Toen ik die wedstrijd plotseling moest invallen en we de wedstrijd met 4-0 wisten te winnen, voelde dit erg goed.

Ben je tevreden met je sportieve prestaties tot nu toe?
Ja, ik had nooit gedacht dat ik op dit niveau zou spelen.

Is je huidige volleybalclub je eindstation?
Ik heb altijd al bij WVC Volley gespeeld en op dit moment heb ik het hier ook erg goed. Ik weet alleen niet wat de toekomst brengt. Wellicht dat ik nog ergens anders eindig, wie weet!

Je huidige volleybalclub WVC Volley betekent voor jou?
Zoals ik eerder al zei is het een echte vereniging. We organiseren een Super Saterday op 31 maart waar het echte verenigingsgevoel naar boven komt. Daarnaast doen we het altijd samen. Het maakt niet uit of je in het eerste speelt, bij de recreanten of de jeugd, we zorgen samen dat de club draait.

Bijgeloof voor de wedstrijd?
Nee, gelukkig niet!

Wat is je persoonlijke doelstelling in het volleybal?
Ik heb de afgelopen jaren vooral als tweede spelverdeelster gefunctioneerd. Een keer een stapje hoger en eerste spelverdeelster zou ik nog ambiëren. Voor de rest heb ik alles en meer al gehaald. Ergens op hoog niveau als trainster aan de gang zou ook mooi zijn.

Wat wil je met je huidige club bereiken en is dit realistisch?
Een vijfde kampioenschap in zes jaar zou een mooie beloning zijn. En hoe we er nu voor staan, is dat zeker realistisch om na te streven.

Met wie uit de selectie ga je buiten de volleybal ook regelmatig om?
Mijn zusje speelt in het team, maar eigenlijk gaan we vaak genoeg met het hele team een keer stappen of borrelen. Het zijn niet alleen teamgenoten, ook vriendinnen.

Elektronische hulpmiddelen moeten ook bij volleybal?
Internationaal hebben we al camera’s bij de volleybal om eventuele beslissingen van scheidsrechters opnieuw te beoordelen. Dit is wellicht niet haalbaar in de amateurwereld, maar de laatste wedstrijd hadden we dit graag gehad!

Wat vind je van deze rubriek op SportinTwente.nl?
Verrijkend! Op deze manier leren we verschillende sporten en sporters beter kennen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer