Gehavend NKC’51 verliest van Spirit

NKC’51 speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen Spirit in Voorthuizen. De thuiswedstrijd werd vrij gemakkelijk en ruim gewonnen van deze tegenstander. Na deze nederlaag heeft Spirit zich sterk ontwikkeld en is met name het scorend vermogen enorm omhoog gegaan, gemiddeld scoort de ploeg 25 doelpunten per wedstrijd.

De selectie van NKC’51 wordt momenteel geteisterd door ziekte en blessures en op de wedstrijddag was ook Anne-Mink ter Harmsel nog ziek geworden. Coach Harm Jan Smit zag zich genoodzaakt om zijn basisopstelling aan te passen, Nils Brok en Heleen Bessembinder (voor de afwezige Lisanne Verheij) maakten het team compleet. Gelukkig waren daarnaast een groot aantal junioren overgekomen om de selectie aan te vullen en meteen weer in te vallen in het tweede team.

In de eerste helft zagen we twee gelijkwaardige ploegen en de score ging ook een groot deel van de tijd gelijk op. Jammer was dat bij een 4-7 voorsprong een strafworp werd gemist en helaas niet een groter gat kon worden geslagen. De ruststand was 15-14. De volgende tegenslag kreeg de ploeg te verwerken toen in de rust bleek dat Thomas Heuver dusdanig geblesseerd was geraakt dat verder doorspelen onverantwoord zou zijn. Junior Tim Kalvenhaar nam zijn plaats in.

In de tweede helft was eenzelfde wedstrijdbeeld te zien met twee makkelijk scorende ploegen die aan elkaar gewaagd waren. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd maakte Spirit echter het verschil en werd echt elke kans omgezet in een doelpunt. Uiteindelijk verloren de Nijverdallers met 28-24. Ondanks de nederlaag was coach Harm Jan Smit zeer te spreken over mentale veerkracht en werklust van de ploeg. Verder gaf hij een groot compliment aan de invallers die het meer dan verdienstelijk deden.

Na afloop kwam voor ons het gunstige bericht dat Rigtersleek had verloren. Volgende week speelt NKC’51 thuis tegen deze ploeg, die nu op de voorlaatste plaats staat. Aan het einde van de competitie betekent een 7e plek het spelen van een promotie-/degradatiewedstrijd. Het belang van deze cruciale wedstrijd de komende week is dan ook groot. De aanvangstijd van deze wedstrijd is 18.30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer