Gert Ruzink zesde; Bernard ten Brinke vijfde in aangepaste etappe

De twaalfde etappe van de Dakar Rally kende voor de auto’s en trucks een aangepaste route dit in verband met de slechte weersomstandigheden. De motoren en quads gingen helemaal niet van start. Bij trucks behaalde Gert Ruzink een zesde plaats op 23.11 minuten van de winnaar de Nederlander Ton van Genugten. In het algemeen klassement staat Ruzink zevende en het klassement wordt aangevoerd door de Rus Nikolajev. Van Genugten is vijfde.

Bij de auto’s werd Bernard ten Brinke, woensdag nog goed voor de overwinning, nu vijfde op bijna acht minuten van winnaar Al-Attiyah. Peter van Merksteijn werd vijftiende. In het algemeen klassement blijft Ten Brinke vierde. Aan de leiding gaat de Spanjaar Sainz. Van Merksteijn staat met zijn negende plaats nog net binnen de top tien.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer