Harlequins winnen heroïsche strijd tegen NRC the Wasps

Vanaf de eerste minuut zaten de Oldenzalers er bij NRC the Wasps boven op. Een slim geplaatst kickje achter de lijn van de Wasps werd gelijk gevangen. Waardoor er zee van ruimte onstond voor de backs van de Harlequins. De eerste try was een feit na 5 minuten spelen. Na deze try was het momentum weg bij de Harlequins, 25 minuten lang ging het spel over en weer.
 

Waarin de Wasps de overhand kregen, met snelle en felle aanvallen werden de Harlequins een aantal keren flink terug gezet, diep in eigen helft. De Nijmegenaren kregen meerdere penalty’s waarvan ze er maar een van wisten te benutten. Met goed verdedigend werk en lage, harde tackles werd een try van de Wasps voorkomen. De laatste 10 minuten kwamen de Oldenzalers weer meer in balbezit, vlak voor rust wisten ze dit voordeel uit te buiten met een penaltykick, ruststand 03 – 08.

In de tweede helft gingen de Harlequins door waarmee ze de eerste helft waren geëindigd. Het spel en daarmee de druk werd verplaatst naar de helft van de Nijmegenaren. Beter fasewerk en fantastische combinatie’s in de back line zorgden voor veel tereinwinst. Het snelle en fysieke spel van de Harlequins werd een aantal Wasps te veel, waardoor er mee ruimte onstond. Het teamwerk van de Harlequins bracht ze steeds dichter bij de try line. Door hoge pressie van de Harlequins werd er een foute pass gegeven bij de Wasps waardoor de Oldenzaalse scrumhalf tot score wist te komen.

Met een aantal wisselingen begonnen de Harlequins aan de laatste 20 minuten, met veel balbezit  en een solide platform werden de Oldenzaalse backs meerdere keren gelanceerd op de verdediging van de Wasps. De Harlequins wilden meer en kregen meer, in het laatst kwartier wisten de Harlequins weer te scoren uit een slim geplaatste kick. De overwinning was nagenoeg een feit, in de laatste 10 minuten raapten de Harlequins alle passie en energie bij elkaar om nog een 4e try te scoren. Maar door goed verdedigend werk van de Wasps werd dit voorkomen. Uitslag 3-23.
 
De Harlequins hebben zondag weer laten zien 3e klasse waardig te zijn. Met deze overwinning staan de Oldenzaalse rugbyers 9 punten los van de nummer 2, daarmee komt met nog wedstrijden te gaan het allereerste kampioenschap binnen handbereik.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer