HCR Prinsen en Dallinga.com delen de punten

HCR Prinsen is het tweede deel van de competitie met een remise begonnen. In eigen huis werd het tegen Dallinga.com uit Sluiskil na vier partijen 4-4. Halverwege had de ploeg van Dinand Prinsen nog een voorsprong van 4-0.

Jelle Pijl bewees opnieuw zijn goede vorm van dit moment door probleemloos met 40-22 in 22 beurten van Barry Dallinga te winnen. Op de andere tafel ging de partij tussen Steven van Acker en Anno de Kleine (foto) gelijk op. Halverwege staat de man uit Helmond nog wel met 9-21 achter maar na 25 beurten stond het in Haarlo 32-24. Van Acker gaf zich echter niet gewonnen en stond kort voor het einde op een 37-38 voorsprong. In de 38ste beurt maakte De Kleine de partij uit en de man van Dallinga kwam in de nabeurt net één carambole te kort voor een remise.

De uiteindelijke beslissing moest komen uit de laatste twee partijen. Frédéric Caudron bracht de spanning weer helemaal terug door zijn landgenoot Eddy Leppens met 26-40 te verslaan in vijftien beurten. Caudron maakte het verschil met onder andere series van elf en tien caramboles. Leppens kon daar slechts een serie van twaalf tegenover stellen.

Het was uiteindelijk de partij tussen Jef Philipoom en Jean-Paul de Bruijn die de beslissing moest brengen. De Zeeuw stond dankzij een serie van tien caramboles na 14 beurten op 10-21, maar halverwege was de partij weer helemaal open, 17-22 in 22 beurten. Het was uiteindelijk De Bruijn die aan het langste eind trok met 35-40 in 33 beurten.

“Het was op het eind nog heel spannend, maar dit keer rolde de euro niet onze kant op terwijl dit bij de partij van De Kleine wel deed. Jammer van het verliespunt”, aldus Dinand Prinsen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer