Heracles Almelo pakt verdiend punt bij FC Groningen

Wat niemand in Groningen had verwacht gebeurde toch. Heracles Almelo pakte haar derde punt in een uitwedstrijd ofschoon het na vijf en veertig minuten tegen een 3-1 achterstand aankeek. Vooral in de eerste helft speelde de thuisclub dominant en kwam na bijna een half uur spelen door een doelpunt van Tom de Weert op een 1-0 voorsprong. De gasten kwamen vijf minuten na deze openingstreffer langszij. Jamiro Monteiro verraste van dichtbij de defensie van de Groningers na een kortgenomen vrije trap. Het venijn zat duidelijk aan het eind van de eerste helft toen FC Groningen binnen twee minuten uitliep naar 3-1 voorsprong. Drost schoot de 2-1 binnen en Mahi profiteerde van slecht uitverdedigen van Heracles.

In de tweede helft stuurde John Stegeman een aanvallend Heracles Almelo het veld in en dat wierp zijn vruchten af. Na ruim een uur spelen schoot Vincent Vermeij de aansluitingstreffer binnen na een prima actie van Kuwas. Dezelfde speler kreeg even later de kans op 3-3 maar miste. Twaalf minuten voor tijd kwam alsnog de verdiende gelijkmaker. Vanaf de zijlijn haalde Robin Pröpper uit en via de binnen kant van de paal viel de bal in het doel. Beide teams gingen daarna vol voor de winst, maar ondanks kansen voor Vermeij en voor voormalig Almelo speler Te Wierik bleef het bij 3-3.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer