Heren 1 VKC’03 geeft voorsprong in derby tegen De Veene uit handen

Afgelopen zaterdag speelden de heren waterpoloërs VKC’03 en De Veene in Tubbergen tegen elkaar. Deze streekderby belooft altijd een spektakelstuk voor de neutrale toeschouwer om naar te kijken. Er wordt niet altijd even frivool gespeeld door beide partijen maar er wordt wel ‘geknokt’ voor iedere bal.

Nadat het eerste fluitsignaal had geklonken in De Vlaskoel gingen de ploegen gelijk op. Na 3 minuten spelen stond er een gelijke stand op het papier 2-2. Een uitsluiting aan Almelose zijde bleek voor VKC’03 het goede moment een tandje bij te schakelen. De eerste periode werd dan ook met een prima 6-3 tussenstand afgesloten.

Al snel in de tweede periode wisten de Tubbergenaren de goede lijn door te zetten door de 7-3 tegen de touwen te schieten. Een goede marge was inmiddels opgebouwd waar de thuisploeg goed op voort kon borduren. De Veene uit Almelo bleek echter over veerkracht te beschikken en nam het initiatief over. Waar VKC’03 nog slechts één keer wist te scoren deed de bezoekende ploeg dit 3x en maakte er zo een 8-6 tussenstand van.

De Veene leek terug in de wedstrijd. Zeker toen zij de aansluitingstreffer in de inmiddels gestartte derde periode wisten te maken: 8-7. Niet veel later werd ook de 8-8 gemaakt en de ruime marge werd door VKC’03 uit handen gegeven. Desalniettemin voerde het plezier in spel en de welbekende uitspraak; ‘alles eruit willen halen wat erin zit’ de boventoon bij de heren uit Tubbergen. Eind derde periode werd afgesloten met een 10-9 voorsprong.

Bij het begin van de vierde alles-is-nog-mogelijk periode werd er door De Veene weer een gelijke stand van gemaakt, 10-10. Al snel wisten de bezoekers ook de doelpunten 11,12,13 te maken en deze voorsprong werd dan ook niet meer uit handen gegeven. VKC’03 wist weliswaar nog tweemaal het doel te vinden maar dit mocht helaas niet meer baten. Na een mooie gespeelde wedstrijd, die aan alle facetten van een derby voldeed trok De Veene uit Almelo aan het langste eind. Eindstand: 12-15.

Doelpunten : Raymond Broenink 6x, Bram Paus 4x en Rogier Krom en Rob Kienhuis elk 1x

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer