Johan Kok erelid RKSV de Zweef

Bij zijn afscheid als beheerder van de club accommodatie is Johan Kok benoemd tot erelid van voetbalvereniging De Zweef. Althans, de ongeveer 200 aanwezigen gaven met daverend applaus instemming met het voorstel van het bestuur om Johan bij de eerstkomende ledenvergadering tot erelid te benomen, want zo schrijven de regels dat voor. Johan kok kreeg de onderscheiding voor vele jaren vrijwilligerswerk voor “zijn” club. Nagenoeg elke dag was hij in het gebouw aanwezig om noodzakelijke werkzaamheden te verrichten.

Johan Kok vervulde sinds het begin van de jaren zeventig in de vorige eeuw diverse functies binnen De Zweef. Zo was hij bestuurslid en voorzitter van supportersvereniging De Vriendenkring en leider van het eerste elftal. In 1998 begon hij als beheerder van de club accommodatie. Dat deed hij niet alleen, maar samen met zijn vrouw Annie, die vanaf de opening van een eigen clubhuis in 1972 al deel uit maakte van de groep dames die wekelijk het clubhuis tot in de kleinste hoeken en gaten schoonmaakte.

Zij volgde haar man waar het gaat om dit pensioen bij de Zweef. Maar niet alleen Annie Kok stopte. Het overgrote deel van de schoonmaakploeg hing de poetslap aan de wilgen. Voor Ria Blankhorst en Dora Legtenberg stopte de teller op dik 40 jaar. Mien Poelakker draaide al 39 jaar mee; Gerda Middelkamp 37 jaar. Ria Kogelman had de “kortste” staat van dienst. Zij was 16 jaar van de partij. Behalve deze dames stopten ook Johan Legtenberg en Bertus Poelakker.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer