KOSC in tweede helft niet opgewassen tegen koploper

Hekkensluiter KOSC verloor met 3-0 van koploper Barbaros. Dat lijkt een ‘gewone’ uitslag, maar de cijfers liegen toch enigszins. Bij rust stond het nog 0-0 in Hengelo en dat was in feite een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het vel. Barbaros was het meest aan de bal zeker in het tweede deel van de eerste helft.  In de eerste 10 minuten was het echter KOSC dat brutaalweg een paar keer gevaarlijk voor het Hengelose doel verscheen. Het doelpunt werd echter niet gemaakt. In het tweede part kwam de koploper snel op voorsprong, maar het bleef nog lang slechts 1-0 voor de Hengeloërs. In de 83e en 88e minuut forceerde Barbaros de beslissing door de stand naar 2-0 en 3-0 te schieten. Het moet gezegd, maar de gemaakte doelpunten waren van grote schoonheid.

Direct na het fluitsignaal was het KOSC dat toch drie keer dicht in de buurt van een goal kwam. Dat gebeurde uit een vrije trap en een corner. De derde mogelijkheid was voor aanvoerder Fabian Harperink, die vanaf de middellijn ineens een vrij veld voor zich had. Een Barbaros speler wist hem echter steeds verder naar de zijkant te verdedigen, waarna Fabian de bal zelf over de achterlijn werkte. KOSC zat dus goed in de wedstrijd en maakte een gedreven indruk tegen een zoekend Barbaros. De Ootmarsumse gasten schroomden niet om de beuk er in te gooien, maar het eerste geel was toch voor een Barbaros speler, die Rogier Busscher stevig aanpakte. Gijs Oortman was de volgende, die op de bon werd geslingerd, nadat hij zijn tegenstander vasthield aan het shirt. Even later praatte de scheidsrechter maar eens even met beide aanvoerders, omdat het commentaar op zijn leiding maar door bleef gaan.

Barbaros schroefde  vervolgens het tempo omhoog  en dat leidde tot steeds meer druk  op de KOSC verdediging. Oscar Hoogeslag maakte op de rand van de 16 een overtreding. De vrije trap werd echter geblokkeerd en ook in het verdere verloop kwam KOSC nooit echt in grote problemen. Het Ootmarsumse elftal hield stand. Er was één moment dat het engeltje voor KOSC op de lat bleek te zitten, want op rechts kwam Barbaros knap door en de voorzet werd door hun midvoor op die lat met dat engeltje gekopt. Jorrit Weierink kreeg vlak voor rust nog geel. In een duel raakte hij zijn tegenstander in het gezicht, die daarna met veel bombarie op de grond ging liggen. Na deze ‘verkeerde’ opwinding floot de scheids voor de rust.

In de tweede helft brak Barbaros al snel de ban. Teun Bossink wist de bal nog weg te koppen, maar deze kwam voor de voeten van Esxandero Pijloo, die fraai uithaalde en doelman Ralph Muller geen kans gaf. De koploper ging na deze goal nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt, maar vond of de KOSC verdediging of goalie Ralph Muller op hun pad. Het bleef daardoor lang 1-0 en dus kon het eigenlijk nog alle kanten op. De Ootmarsummers kwamen af en toe in de buurt van de doelman van de tegenpartij, maar in veel gevallen raakte men de bal te snel kwijt. Barbaros voetbalde met deze voorsprong op zak een stuk eenvoudiger en toen was ook te zien dat dit elftal een aantal goede voetballers heeft. In de 85e minuut maakte Erhan Billen aan alle KOSC illusies een eind door fraai te scoren, waarna Ahmet Memi in de slotseconde de 3-0 aantekende. Het betekende meteen de eindstand, omdat de scheids direct affloot. Een ingecalculeerd verlies voor KOSC dat zich nu moet richten op de komende wedstrijden, waarin het clubs ontmoet, die een rechtstreekse concurrent zijn. Die reeks begint zondag 4 februari thuis tegen Saasveldia.