Lise Rutgers van G.V, Fysion door naar landelijke wedstrijden

Zaterdag was het opnieuw weer wedstrijddag voor de turnsters van G.V. Fysion Nijverdal. Dit maal was onze tweede divisie aan de beurt. Tijdens de wedstrijd in Hellendoorn konden zij een plek proberen te bemachtigen voor de landelijke wedstrijden. In wedstrijdronde 2 waren Karit Lorkeers (pupil 1 N2), Iris Volkers en Lise Rutgers (jeugd 1 N3) aan de beurt. In de afgelopen maanden is hard gewerkt om tijdens deze wedstrijd het maximale er uit te halen.

Karit begon op rek, hier liet ze op de vorige plaatsingswedstrijd nog punten liggen, maar wist dit maal haar punten hier te pakken en turnde naar kunnen. Op balk kreeg ze weer veel complimenten en kon haar gehele oefening zonder grote fouten uit turnen; een verdiende 5e plek op dit toestel! Op vloer een nieuw element; ze liet voor het eerst flickflack salto zien. Karit heeft het maximale er uit gehaald en turnde maar liefst twee punten bij haar eindtotaal op ten opzichte van de vorige wedstrijd. Helaas was dit niet genoeg voor de doorstroming, ze zal zich nu gaan richten op volgend wedstrijdseizoen.

Iris Volkers en Lise Rutgers mochten op brug beginnen, hier werden goede oefeningen geturnd. Op balk kon Lise haar zenuwen in bedwang houden en wist er op te blijven. Iris moest helaas de balk twee keer te vroeg verlaten. Op vloer hebben de meiden hard gewerkt aan hun uitstraling; dat was heel erg goed te zien, ze straalden! Op het toestel sprong maakten de meiden de wedstrijd mooi af. Iris is 15e geworden en kwam in de doorstromingslijst als eerste turnster onder de streep terecht en is hiermee eerste reserve voor de landelijke wedstrijden. Lise werd, net als de voorgaande plaatsingswedstrijd, 6e in het eindklassement en heeft zich hiermee ruimschoots geplaatst voor de landelijke wedstrijden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer