Luuk Wijering wint SISU Oudejaarsloop

Het was niet echt winterweer toch was de opkomst bij de 42e Oudejaarsloop van SISU op alle onderdelen weer goed te noemen. Zeker bij het hoofdnummer, de 10 kilometer, een sterk deelnemersveld. Het regenachtige weer maakt het parcours er niet makkelijker op in het Nijreesbos. Bovendien was de winnaar van de vorige editie, Wouter Doesburg uit Hengelo er niet bij vanwege een blessure.

Luuk Wijering uit Lonneker greep in deze loop zijn kans. Na de eerste bocht pakte hij alleen de kop en won hij met een grote voorsprong. Daarmee liet hij Arnold Klieverik (tweede) en Edwin Veenstra (derde) achter zich. De winnaar zou later verklaren het jammer te vinden dast er niet meer concurrentie was, want hierdoor was geen echte wedstrijd en werd hij niet uitgedaagd. Aan deze editie namen ongeveer 500 lopers deel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer