MIA een maatje te groot voor TOP

Afgelopen weekeind speelde TOP de uitwedstrijd tegen MIA in Amersfoort. MIA bezet de 2e plaats achter koploper ODIK met 10 punten. Vooraf was bekend dat het een moeilijke avond ging worden voor de ploeg uit Vroomshoop.

MIA schoot al snel uit de startblokken. Binnen enkele seconden lag het eerste doelpunt er al in. TOP stond inspiratieloos te verdedigen en zo liet het MIA al snel op een 4-0 voorsprong komen. TOP deed voor het eerst iets terug en kwam ook op het scorebord (4-1). MIA was getergd om in een korte tijd afstand te nemen van TOP en dat gebeurde ook. Vooral de dames aan MIA-zijde schoten met scherp en TOP kon maar weinig tegenover het geweld van MIA zetten. Na tien minuten spelen was de stand al 10-3 en was de eerste time-out voor TOP een feit.

Opdrachten die gegeven werden, werden na de time-out slecht uitgevoerd. Zo kon MIA doorgaan zoals het in het eerste gedeelte van de eerste helft deed. Nu gingen ook de heren van MIA met scherp schieten en MIA besliste het duel al voor het rustsignaal. Een onoverbrugbare achterstand van 17-7 was de ruststand.

Voor TOP was het zaak om een betere tweede helft neer te zetten dan de eerste, om ervoor te zorgen dat het geen echte monsterscore werd. Dit lukte aardig, want beide ploegen scoorden om en om en TOP liet de marche niet groter worden. Daar waar TOP het vaak moet hebben van een goede eerste helft, waren de rollen nu omgedraaid. TOP bleef doorgaan om de achterstand te verkleinen, maar was niet bij machte om alle speerpunten van MIA aan banden te leggen, waardoor MIA de grote voorsprong behield. Door tussenstanden als 20-11, 25-14 en 27-17 werd er uiteindelijk afgefloten bij een stand van 30-19.

Komend weekeind ontvangt TOP de nog ongeslagen koploper ODIK uit Barneveld. Aanvang: 18:25.