Ter Mors wint de 1000 meter en wordt zesde op de 500 meter

De Enschedese schaatsster Jorien ter Mors is tijdens wereldbekerwedstrijden in het Duitse Erfurt eerste geworden op de 1000 meter. Met een tijd van 1.15,20 seconden was ze 0,35 seconden sneller dan haar landgenote Marrit Leenstra. Hierbij moet wel aangetekend worden dat de top drie van het klassement, de Japanse dames Kodaira en Takagi en de Amerikaanse Bergsma, ontbrak in Erfurt.

Eerder op de dag werd Ter Mors zesde op de 500 meter, maar belangrijker dan de plaats was wel haar tijd. Haar tijd van 38,38 seconden was voor haar de beste van dit seizoen. Ter Mors komt op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea op beide afstanden uit. De 500 meter werd gewonnen door de Tsjechische Erbanova in een tijd van 37,82.

Foto: archief.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer