NK Taekwondo Sparren voor TKD Oude Luttikhuis zeer succesvol

Dit jaar werden de Nationale Kampioenschappen Taekwondo in Den Haag gehouden en wel op zaterdag 13 januari. Met 24 inschrijvingen was TKD Oude Luttikhuis goed vertegenwoordigt. 3 Leden deden bij zowel de junioren als de senioren mee. Dit is toegestaan als de deelnemer 17 jaar is. Het meedoen bij de senioren wordt in deze gezien als voorbereiding op toekomstige deelname bij de senioren.

Famke Kloosterman uit Hengelo had eerst een vrijloting, waarna ze aan moest treden tegen de regerend Nederlandse kampioene. De partij ging erg gelijk op en haar tegenstandster maakte meerdere overtredingen. Daardoor won Famke deze wedstrijd. In de finale trof ze clubgenoot Sarah Doornekamp uit Hengelo. Deze partij ging erg gelijk op, maar omdat Sarah een paar strafpunten kreeg werd de finale gewonnen. De eerste plaats voor Famke.

Niek Klein Nagelvoort uit Vriezenveen debuteerde op het Nationale Kampioenschap. Ook hij begon direct in de finale en hij wist deze ook overtuigend te winnen. En ook hij mag zich Nationaal Kampioen noemen. Jaden Rumokoy uit Almelo begon meteen met de finale en wist deze overtuigend te winnen. Hiermee prolongeerde hij zijn Nationale titel.

Isabeau van Droffelaar uit Hengelo had een zware loting waarbij twee deelneemster internationaal al bij de senioren uitkomen. Bij haar eerste partij, leek het dat het gelijk op ging. Twee duidelijke hoofdtreffers werden echter niet door het elektronische systeem geregistreerd. Na deze partij werd het toernooi enige tijd stil gelegd en het bleek dat m.n. de hoofdbeschermers daar gevoelig voor waren. Nadat dit was aangepast, waren deze problemen ook voorbij en is de rest van het toernooi goed verlopen. In haar tweede partij wist ze zich te herstellen en in deze partij liep ze mooi uit, met de winst als gevolg. In de finale kwam ze goed op dreef en wist meerder mooie hoofdtreffers te maken. Deze finale werd dan ook zeer overtuigend gewonnen en ook Isabeau prolongeerde haar Nationale titel voor de derde maal op rij.

Ted Brilhuis uit Oldenzaal begon zijn eerste partij erg fel en wist meerdere mooie hoofdtreffers te maken. In de finale trof hij zijn teamgenoot Sven Reefman. Ook in deze partij ging hij fel van start en liep wat uit op Sven. Sven raakte geblesseerd en staakte de strijd, omdat hij ook nog bij de senioren mee ging doen. Hiermee behaalde Ted zijn eerste Nationale titel.

Sam Bruggeman uit Borne maakte in haar eerste partij veel mooie scores. Haar tegenstandster gaf echter niet op en vocht voor wat ze waarde was. Sam wist de opgebouwde voorsprong te behouden en won deze partij. In de finale ging Sam op dezelfde voet door en maakte veel mooie treffers. Haar tegenstandster wist dit niet meer in te halen en ook Sam prolongeerde haar Nationale titel.

Marjolijn Abbink uit Hengelo heeft erg veel ervaring met dit toernooi. Met haar eigen en unieke stijl weet ze telkens haar tegenstandsters te verrassen. Dit heeft ze hier in alle 3 de wedstrijden laten zien en ze won hiermee ook de finale op overtuigende wijze. Ook zij ging met de Nationale titel naar huis.

Siem van den Berg uit Lochem deed mee bij de Para, een klasse waarbij de deelnemers een lichamelijke beperking hebben. In dit geval een amputatie van één van de armen. In deze demonstratiewedstrijd wist Siem op zijn tegenstander uit te lopen en deze wedstrijd te winnen. Ook goud voor Siem.

Sarah Doornekamp uit Hengelo beet de spits af en in haar eerste partij ging ze meteen fel van start en liep mooi uit op haar tegenstandster en won. Ze trok dit door in haar tweede partijen ook deze werd ruimschoots gewonnen. In de finale moest ze tegen haar teamgenoot Famke Kloosterman. Deze finale ging erg gelijk op en omdat Sarah een paar strafpunten kreeg werd de finale, helaas verloren. Toch een welverdiende tweede plaats.

Jessie Vorderman uit Hengelo domineerde haar eerste partij volkomen. De score liep snel op, terwijl haar tegenstandster niet wist te scoren. In de finale nam Jessie duidelijk het initiatief. Haar tegenstandster counterde daar steeds op en helaas werd de finale met een klein verschil verloren. Ook een mooie tweede plaats voor Jessie.

Stan Klein Nagelvoort uit Vriezenveen wist zijn eerste partij overtuigend te winnen. In de halve finale trof hij zijn teamgenoot Rick Baks. Ondanks dat de wedstrijd redelijk gelijkwaardig op ging, wist Stan zijn puntjes te pakken. In de finale wist zijn tegenstander meer te scoren, mar toch een verdiende tweede plaats voor Stan.

Chiel Nijhuis uit Wierden deed bij zowel de junioren als de senioren mee. Hij begon bij de junioren erg scherp en wist het zijn tegenstander moeilijk te maken. Dit resulteerde in een mooie overwinning. In de finale schakelde zijn tegenstander bij, nadat Chiel voorstond. Helaas wist deze meer te scoren, maar toch een welverdiende tweede plaats voor Chiel.

Bij de senioren deed Chiel voor het eerst mee. Na een vrijloting mocht hij aantreden in de halve finale. Ondanks dat hij geconcentreerd en scherp stond te vechten, wist zijn ervaren tegenstander meer te scoren. Deze partij werd helaas verloren, maar hij is een ervaring rijker voor de toekomst.

Sven Reefman uit Almelo wist zijn eerste partij te controlerenen liep uit naar een mooie score. Vervolgens moest hij aantreden tegen teamgenoot Ted Brilhuis. Sven kwam achter en raakte geblesseerd, waarna hij de wedstrijd staakte omdat hij ook nog bij de senioren moest aantreden.

Bij de senioren deed Sven ook voor het eerst mee en hij wist zich goed te handhaven. Helaas wist zijn tegenstander met een miniem verschil van één puntje te winnen. Deze tegenstander werd uiteindelijk Nederlands Kampioen. Een sterk debuut bij de senioren en een mooie ervaring voor Sven.

Rick Baks uit Hengelo begon het toernooi tegen een sterke tegenstander. Met mooie acties wist hij te scoren. Toch wist zijn tegenstander hem bij te houden en met een miniem verschil werd deze partij gewonnen. In de halve finale moest Rick tegen teamgenoot Stan Klein Nagelvoort. Ondanks dat de wedstrijd redelijk gelijkwaardig op ging, wist Stan zijn puntjes te pakken. Een verdiende derde plek voor Rick.

Robert Dannenberg uit Almelo mocht meteen in de halve finale aantreden. Hij streed voor wat hij waard was en liet weer mooie en spectaculaire acties zien. Helaas was dit niet genoeg voor de overwinning, maar keerde hij naar huis met de derde plaats.

Ronald Folson uit Zwolle doet nog steeds mee bij de senioren, ondanks dat hij veteraan is. Hij is een spectaculaire vechter en weet zijn tegenstander altijd te verrassen, zo zijn eerste twee partijen. In de halve finale trof hij iemand die hem uit zijn ritme wist te halen. Meteen een miniem verschil werd deze halve finale verloren. Toch een meer dan verdiende derde plaatst voor Ronald Folson.

Matthijs Boon uit Hilversum begon sterk aan dit toernooi en wist zijn eerste partij overtuigend te winnen. In de halve finale ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Zijn tegenstander wist in het einde van de partij meer te scoren en trok daarmee de wedstrijd naar zich toe. Helaas heeft Matthijs verloren van de latere Nederlands Kampioen, maar toch een verdiende derde plaats.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer