NKC wint nipt degradatieduel van Rigtersbleek

Zaterdag stond in een volgepakte en sfeervolle sporthal Het Ravijn de streekderby tussen NKC’51 en Rigtersbleek uit Enschede op het programma. Naast de sportieve eer was het duel vandaag gezien de stand op de ranglijst van cruciaal belang. NKC’51 had uit 8 wedstrijden slechts 6 punten verzameld en Rigtersbleek kwam niet verder dan 5 punten.

Beide ploegen hadden voorafgaand aan het zaalseizoen meer verwacht, maar zaten de laatste weken in de hoek waar de spreekwoordelijke klappen vallen met blessures, pijntjes en ziektes. Nils Brok en Heleen Bessembinder namen de plekken in van de geblesseerde Thomas Heuver en de afwezige Lisanne Verheij.

De spanning was duidelijk voelbaar aan het begin van de wedstrijd en de druk was aan beide kanten aanwezig. Beide ploegen begonnen gelijkwaardig maar Rigtersbleek rondde beter af en stond zodoende na een aantal minuten met 2-5 voor. Hierna begon het bij NKC’51 in beide vakken te lopen en via 5-5 liep de thuisploeg gedurende de eerste helft uit naar maximaal 4 doelpunten voorsprong. Toen was al duidelijk dat de ploeg van Harm Jan Smit in één vak aanvallend erg veel over had op de dames en dit tot veel kansen en doelpunten leidde. Het andere vak scoorde keurig mee en zodoende werd de rust bereikt met 15-12 voorsprong voor de Nijverdallers. Op dat moment een verdiende ruststand met een beter NKC’51 in de eerste helft.

Het verschil bleef na rust lange tijd tussen twee en vier doelpunten en NKC’51 kwam niet los van het volop strijdende Rigtersbleek. De wedstrijd werd intenser en de spanning en druk waren bij beide ploegen en in de hal voelbaar. Eén vak van NKC’51 kreeg moeite om te scoren, Rigtersbleek voelde dat er wat te halen viel en zette nog een keer aan.

De laatste minuten werden bloedstollend spannend en Rigtersbleek kwam tot tweemaal toe gelijk. Het voor NKC’51 goede aanval vak antwoordde echter twee keer direct. Het verdediging vak hield de boel prima dicht en zodoende kwam de thuisploeg met 25-23 voor met nog anderhalve minuut te gaan.

De wedstrijd leek beslist, NKC’51 leed echter een paar keer dom balverlies waardoor Rigtersbleek nog tijd kreeg om dichterbij te komen en misschien wel gelijk te maken. In de laatste minuut van de wedstrijd werd de 25-24 afgekeurd en toen was de winst binnen voor de thuisploeg.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer