Onnodige nederlaag dames OZ&PC

Afgelopen weekend speelden de dames van OZ&PC in Waddinxveen tegen Z&PC de Gouwe. De 1e ontmoeting, in Oldenzaal werd met 12-7 gewonnen door OZ&PC dus was er goede hoop dat ook dit keer een goed resultaat mogelijk was. Maar waar de thuiswedstrijd destijds één van de betere wedstrijden van het seizoen was wist OZ&PC dat dit keer niet te bewerkstelligen. Vandaar een teleurstellende 10-6 nederlaag.

Het begin van de wedstrijd was voor OZ&PC wel van het niveau wat gewenst was. In de eerste aanval werd mooi een strafworp verkregen en verzilverd en ook de rest van de 1e periode was OZ&PC duidelijk de bovenliggende partij. Alleen had OZ&PC deze periode last van een vaker voorkomend probleem, de afronding was net niet zuiver genoeg om tot scoren te komen. Hierdoor wist de Gouwe langszij te komen, eerst 1-1 en later 2-2 maar uiteindelijk ging OZ&PC toch met een voorsprong de 2e periode in, Jonne Cristen wist namelijk met haar 1e doelpunt voor OZ&PC 1 de stand naar 2-3 te brengen.

In de 2e periode leek in 1e instantie nog niet veel aan de hand voor OZ&PC. Het spelbeeld was nagenoeg hetzelfde als in de 1e periode. OZ&PC kreeg veel kansen maar wist er hiervan slechts één af te maken, iets was de Gouwe tot op dat moment ook wist te doen. Maar na de 3-4 liet OZ&PC het helemaal lopen. Verdedigend werden afspraken niet nagekomen en ondanks dat OZ&PC op nagenoeg elke positie snellere  speelsters heeft mocht de Gouwe toch keer op keer in een overtal op de contra doorkomen. Dit resulteerde in vier doelpunten op rij voor de Gouwe. OZ&PC moest dus met een 7-4 stand in de 2e helft in de achtervolging.

Na de hervatting herpakte OZ&PC zich verdedigend wel weer goed maar aanvallend was er twijfel in de ploeg geslopen. Met angst voor een contra van de Gouwe werd er zonder al te veel creativiteit gespeeld  waardoor de kansen die OZ&PC kreeg vaak veel te voorspelbaar waren. Beide ploegen scoorden deze periode 1x, 8-5.

De laatste periode was het voor OZ&PC de opdracht om 8 minuten lang vol gas te spelen met een alles of niets gedachte. En hoewel dit niet doelpunten werd omgezet wist OZ&PC deze periode toch wel weer richting het gewenste niveau te gaan. Maar de keepster van de Gouwe maakte veel goede doelpogingen onschadelijk waardoor het OZ&PC niet lukte om dichterbij te komen. Sterker nog, het was de Gouwe die deze periode 2x wist te scoren daar waar OZ&PC dit slechts 1 maal lukte. Dit met een 10-6 eindstand als gevolg.

Voor OZ&PC was dit een onnodige nederlaag. Genekt door 1 mindere (halve) periode en een afronding die te wensen over liet. Volgende week gaan de Oldenzaalse dames naar Zoetermeer. Daar zal OZ&PC moeten laten zien dat het wel vier perioden lang een constant niveau kan halen.

Periode standen: 2-3, 5-1, 1-1, 2-1. Doelpunten: Loes van de Koot 2x, Carien Kienhuis, Kari Ankoné, Saskia van Benthem en Jonne Cristen allen 1x.

Foto archief: Herman Zandhuis

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer