Van Ooyen en Erkilinc bezoeken zaalvoetbalclinic AOC in Almelo

Peter van Ooyen (foto) en Zeki Erkilinc van Heracles Almelo brengen dinsdagmiddag een bezoek aan één van de zaalvoetbalclinics op het AOC Oost in Almelo. Vanaf 13:00 uur stimuleren zij de aanwezige jeugd en trappen zij uiteraard zelf een balletje mee.

Bij dit project, waarbij zaalvoetbalclub Almelo FC het initiatief heeft, ligt de nadruk op de kennismaking met de voetbalsport. Specifiek gaat het hierbij om zaalvoetbal, ook omdat de scholen de beschikking hebben over eigen zalen en dit naadloos in te passen is in het lesrooster. De clinics staan onder leiding van trainers- en spelers van Almelo FC. Per school zullen, bij ten minste één clinic, selectiespelers aansluiten.

De jeugd activeren en te stimuleren om (meer) te gaan bewegen is een onderdeel van het geheel. Er wordt toegewerkt naar een scholencompetitie later dit jaar, waarbij alle deelnemende scholen enkele teams afvaardigen.

Na het succes van de eerste editie afgelopen jaar hoopt Heracles Almelo als samenwerkingspartner opnieuw een mooie bijdrage te kunnen leveren. Overige partners zijn de deelnemende VMBO-scholen, Sportbedrijf Almelo, Scoop welzijnswerk en de KNVB.

Foto archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer