Pelupessy verruilt Heracles Almelo per direct voor Sheffield Wednesday

Joey Pelupessy maakt per direct de overstap van Heracles Almelo naar het Engelse Sheffield Wednesday. Woensdag bereikten beide clubs een akkoord, nu is de transfer van de 24-jarige middenvelder definitief. Sheffield Wednesday komt uit in de Football League Championship.

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma licht de transfer van Pelupessy toe: “We verliezen in Joey een goede voetballer en een goed mens. Vanuit zijn status als jong talent heeft hij zich doorontwikkeld tot bepalende speler. De kans die wij hem hebben geboden heeft hij de afgelopen jaren met beide handen aangegrepen. Joey zelf wilde de overgang naar Sheffield Wednesday graag maken en dat gunnen wij hem.”

In de zomer van 2014 kwam Pelupessy naar Heracles Almelo. In 3,5 seizoen kwam hij tot 119 officiële wedstrijden voor de club. Pelupessy werd een vaste waarde in de basis en groeide uit tot aanvoerder van Heracles Almelo. De geboren Almeloër scoorde vijf keer.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer