PSV komt goed weg bij FC Twente

PSV heeft aan de Twentse tweeluik na de winterstop zes punten overgehouden. Verloor Heracles Almelo afgelopen weekend zuur van de Eindhovense koploper zaterdagavond trok het met 0-2 in de Grolsch Veste geflatteerd aan het langste eind.

De gasten kwamen al snel op een 0-1 voorsprong door een kopbal van Hirving Lozano. Ook daarna kreeg PSV wel mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar de kansen waren vooral aan Luuk de Jong deze avond niet besteed. Aangezien FC Twente ook niet tot scoren kon komen bleef het na vijf en veertig minuten 0-1.

In de tweede helft zagen de toeschouwers een duidelijk ander FC Twente. De Tukkers kregen de overhand en PSV had het vooral aan Zoet te danken dat het nog steeds overeind bleef. Gertjan Verbeek had ondertussen Boere vervangen voor El Hamdaoui en deze laatste was dicht bij de gelijkmaker, maar hij zag zijn schot net over gaan. Daarvoor waren er al mogelijkheden geweest voor Fredrik Jensen en Maher maar ook de ex-PSV’er kon een mooie actie van Assaidi (foto r.) niet doeltreffend afronden.

Een alles of niets spel van FC Twente in de laatste fase bracht ook niet het gewenste resultaat. Tegen de verhouding in kwamen de gasten zelfs nog op 0-2 door een doelpunt Santiago Arias. FC Twente stond na negentig minuten opnieuw met lege handen ondanks hoopvol spel in de tweede helft.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer