RCO Harlequins wint de kraker tegen RC Betuwe.

Wat een gespannen sfeer voorafgaand aan deze top wedstrijd. 22 fitte spelers, die na een aantal weken rust weer de eerste speelminuten in 2018 gingen maken. Het altijd sportieve en sterk rugbyende RC Betuwe, kwam naar Oldenzaal om echt te rugbyen RCO Harlequins. De mannen van RC Betuwe uit Bemmel zaten er vanaf het eerste fuitsignaal bovenop. Mede door veel balbezit, snel en open spel maakten ze het de Harlequins knap lastig.

De verdediging van de Oldenzalers kreeg het flink te voorduren. De Oldenzaalse rugbyers hielden stand en kwamen na een aantal minuten terug in de wedstrijd. Een goede tackel van Betuwe gooide al snel roet in het eten. Een goed uitgevoerde counter – via een kick – werd uitstekend benut, waardoor de Oldenzalers na acht minuten spelen met 00 – 07 achter stonden.

De spanning was eruit bij de Harlequins, met totale focus en ongelooflijke vechtlust begonnen de Harlequins aan hun doelstelling, winnen! De Harlequins gingen er vol voor, meerdere meters werden gemaakt door de voorwaartsen. Vele perfect opgezette rucks boden een goed platform voor de snelle en gehaaide backs van de Harlequins. Fase na fase baanden de Harlequins zich een weg richting de try line. Door goed spel van de voorwaartsen wisten de backs een overlap te creëren om tot een tegenscore te komen. Het flinke gejuich vanaf de zijlijn klonk door tot in de stad! De Oldenzalers waren helemaal terug in de wedstrijd, hard werken werd beloond met maar liefst 3 tries en 2 conversies voor rust. Ruststand 19 – 07.

Met 200% inzet begonnen de Harlequins aan de tweede helft. Met een hoog tempo en sterk voorwaartsenwerk werden de Betuwenaren teruggezet. Meter voor meter werd er gestreden, de try line kwam in zicht. Na ruim 15 minuten spelen in de tweede helft werd de 4e try gedrukt door de Oldenzaalse rugbyers, 26 – 07.

Met een aantal counters bleven de rugbyers uit Bemmel gevaarlijk, maar door goed verdedigend werk van de Harlequins werd een tegenscore voorkomen. Uiteindelijk bleek de ijzersterke conditie en fitte de wissels van de Harlequins te veel voor de Betuwenaren. Hierdoor konden de Harlequins nog twee keer toe tot score tot komen, waarmee deze sportieve wedstrijd met 38 – 07 gewonnen werd.

Volgende week spelen de trotse Oldenzaalse lijstaanvoerder uit tegen de nieuwe nummer 2 de Wasps in Nijmegen. Bij winst lopen de Harlequins flink uit op de nummer twee en drie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer