RIWALD DAKAR TEAM finisht als beste Nederlandse truck

Dakar Rally 2018 zit erop voor Gert Huzink, Rob Buursen en Martin Roesink. Het Riwald Dakar Team finishte in de allerlaatste etappe als 5e, consolideerde daarmee een goede eindnotering en wist zelfs nog een plaats te stijgen in het eindklassement. Het team wist de Renault K520 naar een hele mooie 7e plek algemeen te brengen. Als beste Nederlandse truck kan bestuurder Gert Huzink tevreden terugkijken op een ongelofelijk zware Dakar Rally. Voorafgaand aan de rally had hij al uitgesproken in de top-10 te willen eindigen en dat is gelukt.

“We hebben een constante rally gereden, met af en toe uitschieters naar boven en naar beneden. Langzaam maar zeker kropen we omhoog in het klassement. We hebben niet alleen met PK’s gereden maar ook met ons hoofd, geen rare dingen uitgehaald”, laat Huzink weten.

De drie mannen in de cabine vulden elkaar prima aan, de rust en ervaring van monteur Martin Roesink bleek een goede aanvulling op de enthousiaste Rob Buursen, navigator in de truck en kopman Gert Huzink die in alle omstandigheden de rust wist te bewaren. Hij loodste de door MKR uit Tsjechië gebouwde Renault truck prima door de onmetelijk hoge duinen in Peru uiteindelijk richting de snelle gravelpaden in Argentinië.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer