Ruime nederlaag Blauw-Zwart tegen koploper Rood-Wit

Nadat vorige week een belangrijke overwinning was behaald op SDO uit Westerhaar, volgde nu de zware uitwedstrijd tegen Rood-Wit. De ploeg uit Wezep is bezig met een sterk seizoen en voert daardoor de ranglijst aan met slechts twee verliespunten. Op voorhand wist het team van Marco Groothuis dat alle puzzelstukjes op precies de juiste plek moesten komen om een stunt af te kunnen dwingen. In de voorgaande speelronde had KIOS ’45 het de roodwitten aardig lastig gemaakt, dus misschien was er wat mogelijk voor de Wierdenaren.

Blauw-Zwart keek al binnen een paar minuten tegen een 4-0 achterstand aan, maar hierna werden de rood-witten aardig in bedwang gehouden. Aanvallend kwam Blauw-Zwart wat beter in de wedstrijd en hierdoor kon het wat terugdoen. Het verschil werd niet groter en halverwege de eerste helft stond het 7-4. Helaas kon de Wierdense formatie de thuisploeg niet bijhouden qua doelpunten, waardoor zij bij rust waren uitgelopen tot 11-4. Halverwege was de wedstrijd al gespeeld en in de tweede helft kwamen de blauwhemden er niet meer aan te pas.

Ondanks dat ze bij vlagen mooie aanvallen liet zien, ontbeerde het hen aan scorend vermogen. Daarnaast was Rood-Wit simpelweg een paar maten te groot, waardoor zij zonder al te veel moeite uit konden lopen naar een ruime zege. Na zestig minuten spelen stond er een 29-8 eindstand op het scorebord. Het moge duidelijk zijn dat Blauw-Zwart hier dit weekend niets te zoeken had, maar dit lag in de lijn der verwachting. Volgende week volgt de derby tegen Achilles Almelo. Ook daar wacht een moeilijke partij.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer