SDO verliest van concurrent Blauw Zwart

Afgelopen zaterdag stond er voor SDO een belangrijke wedstrijd op het programma. De ploeg moest in Wierden aantreden tegen Blauw Zwart. SDO stond bij aanvang van de wedstrijd 2 punten voor op de Wierdenaren, dat de laatste plaats bezette. Beide ploegen hadden dus veel belang bij de 2 punten in de strijd om handhaving. De eerste wedstrijd in Westerhaar eindigde in een gelijkspel, 19-19.

SDO startte sterk aan de wedstrijd, en was heer en meester in de beginfase. De eerste aanval van de bezoekers leverde meteen een doelpunt op. Het was dan ook meer dan terecht dat de Westerhaarders niet veel later op een 0-2 voorsprong kwamen. Daarna waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Er waren aan beide kanten goede kansen, maar de ploegen verzuimden deze af te maken, dus waren de doelpunten schaars. Hierdoor stond het na 20 minuten maar 1-3 voor de Oranjehemden. In de laatste 10 minuten van de eerste helft viel nog maar 1 doelpunt. De ruststand was 2-3 in het voordeel van de bezoekers.

Na rust gingen beide ploegen opzoek naar doelpunten. Het was Blauw Zwart dat sterker de kleedkamer uit kwam dan de SDO’ers. De thuisploeg boog in de beginfase van de tweede helft de achterstand om in een 6-4 voorsprong. Daarna was het weer de beurt aan de bezoekers, SDO herpakte zich goed en kwam op een 6-7 voorsprong. Daarna ging het een tijdje gelijk op tot 10-10. In de slotfase was er dus nog van alles mogelijk. Helaas voor de SDO’ers was het Blauw Zwart dat de wedstrijd naar zich toe trok. De ploeg van Jan Nijkamp probeerde hier nog wat aan de doen, maar was niet meer bij machte om het tij te keren. Einduitslag 13-11.

Een jammerlijke nederlaag voor SDO. De ploeg moet zich nu herpakken en zich richten op de volgende wedstrijd. Dit is namelijk opnieuw een erg belangrijk duel. De ploeg zal dan spelen tegen de andere concurrent in de strijd tegen degradatie, KIOS uit Sibculo, dat nu op de laatste plaats staat. Normaal gesproken is deze derby al een beladen wedstrijd, maar nu staat er nog meer op het spel dan alleen de eer. De wedstrijd zal gespeeld worden in sporthal ‘De Klaampe’ te Westerhaar en begint om 17:50 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer