SDO verliest derby van KIOS en staat nu laatste

Afgelopen zaterdag stond de streekderby tussen de eerste teams van SDO en KIOS op het programma. Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Een zeer beladen wedstrijd dus. De teams strijden normaal in deze derby vooral voor de eer, maar nu ook voor de zeer belangrijke punten. Bij aanvang van de wedstrijd stond KIOS op de laatste plaats met 2 punten, SDO stond één plaats daarboven, met één punt meer. De vorige wedstrijd werd in Bergentheim gewonnen door SDO met 13-14.

Het vele publiek zag dat SDO wederom sterk startte, de ploeg liep snel uit naar 3-0. De ploeg van Jan Nijkamp was erg scherp terwijl KIOS zoekende was. Niet veel later was het 4-1. In de fase daarna begon de uitploeg ook beter te spelen en kwam weer terug in de wedstrijd, 4-3. Maar opnieuw waren het de Oranjehemden die wederom een gaatje sloegen van 3 doelpunten, 6-3. In de slotfase van de eerste helft waren het de Sibculoërs die een achterstand ombogen in een voorsprong. De ruststand was 6-8 in het voordeel van de bezoekers.

Na rust ging SDO op zoek naar de aansluiting. Dit lukte, want na 10 minuten was het weer gelijk, 9-9. Daarna was het KIOS dat een gaatje sloeg naar 9-12. De Westerhaarse formatie gaf zich nog niet gewonnen en probeerde met man en macht het gat te dichten, maar dichter dan 2 doelpunten verschil kwamen de SDO’ers niet meer. Zo won KIOS de wedstrijd met 12-14.

Door deze verloren wedstrijd staat SDO nu op de laatste plaats. Aan het einde van het seizoen zou deze plek beteken dat de Westerhaarders degraderen naar de 4de klasse. Nu is het zaak voor SDO om in de overige wedstrijden punten te pakken, om zich zo alsnog te handhaven. Dit zal geen makkelijke opgave worden, maar niets in onmogelijk. Volgende week speelt SDO thuis tegen koploper Rood-Wit 1 uit Wezep. Deze wedstrijd begint om 18:50 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer